”2023 seçimlerinde ülkemizi Kılıçdaroğlu’ndan kurtaracağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı  konuşmada ”Yeni bir imtihanın 2023 seçimlerinin arifesindeyiz.”dedi.

Meclise sunulan seçim kanununda yapılacak bu düzenlemeler CHP milletvekilleri de rahatlayacaktır diyen Erdoğan, Seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesinden, yeni yönetim sistemimizle ilgili pek çok düzenleme içeren bu düzenlemenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.  dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

-Ahlatlıbel’de yuvarlak masada toplanmayla siyaset olmuyor. Bu zat önce AK Parti’nin yaptıklarına bakıyor, sonra bunların bir kısmı eleştiriyor, bir kısmını da kendi akıl etmiş gibi anlatıyor. Siyasette elini en çok rahatlattığımız kişi de CHP’nin başında.

Kendisini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne karşı çıkmasına rağmen, yurtdışında hazırlanıp eline tutuşturulmuş teklif sunulduğunu unutmayın. Daha nerede nasıl oturacaklarına karar veremeyenlerin, bu planı uygulamaya geçirmeleri elbette mümkün değil. Aynı ekibin bölgemizdeki güvenlik krizleri, salgın, ekonomi krizlerde ülkemizin kaderini ellerinde tuttuklarını düşünün. Böylesi bir karmaşadan ülke ve milletin hayrına bir kararın çıkması veya uygulanması mümkün mü? Milletimize teklif edilen sistem budur. Kılıçdaroğlu’nun bu tutarsızlıklarına rüzgar gülü esintiye göre yön değiştirmelerine alıştık. 2023 seçimleri birçok hayırlı neticesinin yanında ülkemizi bu karikatür tipten kurtaracak seçim olacak.”