AKP YOKUŞ AŞAĞI GİDİYOR

Aksoy Araştırma şirketinin bu haftaki araştırmasında olası bir milletvekili seçiminde seçmenin tercihleri soruldu. Araştırmaya katılanların yüzde 30,3’ü AKP‘ye oy vereceğini belirtti.

Böylelikle Mart 2021 tarihinden itibaren oy kaybetmeye başlayan AKP’nin Şubat 2022’de de kaybı devam etti. CHP’nin ise Eylül 2021 tarihinden itibaren yakaladığı trend bu ay itibarıyla son buldu.

Ocak 2022’ye göre 0,4 puan kaybeden CHP’nin oy oranı Şubat 2022’de 28,8’e geldi. Buna rağmen ana muhalefet partisi, iktidar partisi ile arasındaki 1,5 puanlık farkı korumayı başardı.

Olası bir milletvekili seçiminde üçüncü sırada yer alacak parti Şubat 2022’de de değişmedi ve 13,7 puan ile İYİ Parti oldu.

Geçen aya oranla İYİ Parti’nin oy oranında bir değişiklik yaşanmadı. Son bir yılın en yüksek oy oranını yakalayan HDP yüzde 10,6 ile olası bir seçimde mecliste yer alacak dördüncü parti konumunu sürdürdü.

MHP ise yüzde 8,2 oy oranıyla baraj altı kalan partiler arasında yer almaya devam etti.

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI TÜRK TOPLUMUNU DA ENDİŞELENDİRİYOR

Ukrayna-Rusya savaşı Türkiye Monitörü 8 hafta araştırmasında öne çıkan gündem maddeleri arasında yer aldı. Savaşla ilgili gelişmeler araştırmaya katılanlara üç farklı soru olarak yönlendirildi.

ZELYUT TAN İLGİNÇ İDDİA:AKP OYLARI %30 DAN DA DÜŞÜK

Seçim anketleri peş peşe açıklanırken ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut’tan oldukça iddialı bir açıklama geldi.

Zelyut, AKP’ye oy vermek istemeyenlerin bunu söyleyemediğini iddia ettiği analizde gerçek oy oranının çok daha düşük olduğunu söyledi.

Yeniçağ Gazetesi ekonomi yazarı Evren Devrim Zelyut, anket sonuçlarının gerçekleri yansıtmadığını ve kamuda çalışan birçok vatandaşın yapılan anketlere doğru cevap veremediğini iddia etti.

Zelyut, AKP’nin asıl oy oranının ise yüzde 22 civarında olduğunu öne sürdü.

KAYNAK.Cumhuriyet