ÇGD, 2021 YILININ BAŞARILI GAZETECİLERİNİ BELİRLEDİ

ÇGD, 2021 YILININ BAŞARILI GAZETECİLERİNİ BELİRLEDİ

Gazeteciliğe ilişkin bilinen en net ve basit tanım, haber ve bilgi aktarımıdır. Bu aktarım meslek pratik ve ilkeleri çerçevesinde yapılır ki net ve basit tanım karmaşıklaşır ve adeta kuyumcu terazisi hassasiyeti gerektiren bir zanaata dönüşür.

Bu yüzdendir ki gazeteciliği, meslek pratikleri ve ilkeleri çerçevesinde yapanlar, toplumlarına öncülük edecek misyonu, örnek alınacak aydın kimliği de üzerlerinde taşır.

Halkın haber alma ve olma hakkına sadık gazetecilerle çalıştıkları yayın organlarının hedef alınması da bu yüzdendir.

Gazeteciyi, her türlü baskıya karşı bu yoldan geri adım attırmayan ise, görünen gerçekliğin bilgisinin yaşamsal niteliğinden beslenen inadı ve itirazcı tavrıdır.

İnadı ve itirazı gazeteci kimliğinden çıkardığınızda, karşınızda mesleki anlamda ve ötesinde kimlik sorunu yaşayan birini bulmanız eşyanın doğasıdır. Artık ne yapılan iş gazeteciliktir, ne de yapan gazeteci.

Bu anlamda son yıllarda Türkiye’de mesleki açıdan yaşanan büyük erozyonun ortaya çıkardığı ‘yeni’ gazeteci tiplemesine karşın, inadın da itirazın da, yani gazeteciliğin bayrağını düşürmeyen meslektaşlarımız yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

İşsizlik, gözaltı, tutuklama, tehdit ve darp edilmelere karşı haberleriyle gerçekler etrafında bir araya gelmemize ve aydınlık yarınlarda birlikte olmamıza taşlar döşeyen tüm gazetecileri selamlıyor; 2021 yılı kapsamında ödül alan tüm meslektaşlarımızı kutluyoruz.

Ödül törenimiz, 8 Nisan 2022 Cuma günü saat 19:00’da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleştirilecektir.

 

Çağdaş Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu