Doktorlardan “Gidiyorlarsa gitsinler” tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yurtdışına gitmek zorunda kalan veya özel sektöre geçen hekimler için “Gidiyorlarsa gitsinler” şeklindeki sözlerine birçok doktor, siyasi ve ünlü isim sosyal medyadan tepki gösterdi.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, Saray’da kadın muhtarla buluşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında doktorları hedef aldı. “Açık konuşuyorum, gidiyorlarsa gitsinler” diyen Erdoğan şu sözleri kullanmıştı:

“En az alan doktor ne alıyor dedim, ‘8-9 bin’ dediler. En fazla alan ne alıyor dedim, ’25-30 bin’ dediler. Özel sektör çok veriyormuş, oraya gidiyorlar. Açık konuşuyorum, varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteyi yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Biz asistan doktorlarımız ile buralarda devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum; yurtdışından dönmek isteyenlerin dönüşünü sağlar, buralarda görevlendiririz.”

O SÖZLERE TEPKİ YAĞDI

Erdoğan’ın sözlerine, başta Türk Tabipleri Birliği (TTB) olmak üzere birçok hekim, siyasetçi ve ünlü isim sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi. #GidecekOlanHekimlerDeğil etiketi, Twitter Türkiye gündeminde ilk sıralara yükseldi.