”Hayat pahalılığından biz de rahatsızız”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada ”hayat pahalılığının geldiği noktadan biz de rahatsızız” dedi.. Konuşmasında partisinin hızla gerilemeye devam eden oy oranından kamuoyu araştırma şirketlerini sorumlu tutan Bahçeli, “Bizim kiralık anket şirketlerinden öğrenebileceğimiz bir şey yoktur. Hamdolsun biz inkarcı değiliz. Bizim anketimiz 85 milyon Türk insanının duasıdır” dedi.Bahçeli, “Enflasyonun ve bunun sonucu olan hayat pahalılığının geldiği noktadan biz de rahatsızız fakat zillete düşüp fiyat artışlarından siyasi propaganda konusu çıkarmaya heves edenleri de iyi niyetli göremeyiz” açıklamasında bulundu.

Şekerdeki fahiş fiyat artışlarına ilişkin de konuşan Bahçeli, “Bizim önerimiz fiyatları Türk Şeker’in yeniden belirlemesi, pancar ekim kotalarını aşamalı olarak kaldırmasıdır” dedi.

Gıda güvenliğinin tam ve eksiksiz sağlanması şarttır. diyen Bahçeli ;MHP, tarım sektörünü, Türkiye’nin var oluş mücadelesinin temel taşı olarak değerlendiriyor. Hem doyacağız, hem doyuracağız, hem kendi kendimize yeten bir ülke olacağız. Ekilebilir terim arazilerini genişletmek ve çiftçilerimizi desteklemek zorundayız. Tarım sektörünün yüksel verimlilikle, kaliteli ürün üreten, teknolojik kullanabilen, ülke insanını besleyebilen ve ihracat kapasitesi yüksek, büyümeye katkı sağlayabilen bir yapıya kavuşturulması esastır.dedi.