“İNSANLAR FAKİRLİĞE ALIŞTI”

Metropoll Araştırma’nın sahibi Özer Sencar, yaptıkları son anket çalışmasının sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Özer kararsızların oy dağılımı, Rusya- Ukrayna savaşı, ekonomik problemler, Suriyeli mülteciler gibi pek çok önemli başlıklara değinerek seçmenlerin oy verme davranışları hakkında açıklamalarda bulundu.

“İNSANLAR FAKİRLİĞE ALIŞTI”

Zamların sandığa nasıl yansıyabileceği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sencar, şunları söyledi:

“- Vatandaşlarımız zamlara alıştı. Ekonominin bu kadar olumsuz etkilerine rağmen AKP yaptığımız ölçümde 24’e kadar inmişti. Kararsızlar oransal olarak dağıtıldığında oyu yüzde 34 civarındaydı. Dolayısıyla kararsızlar dağıtılmadan, yaklaşık 6-7 aydır AKP’nin oyu yüzde 25-26-27 civarında. Bütün bunlara rağmen yüzde 24’ün altına düşmedi AKP’nin oyu.

– Yüzde 24’te güçlü bir direnç var. Aşağıya inmiyor. Neredeyse bir senedir bu bantta devam ediyor. Bir senedir ekonomi hep kötü gitti, her gün daha kötü ama aşağı inmiyor.

– Ekonominin bu kadar kötü olmasına rağmen seçmen davranışını etkilememesinin en önemli sebebi güçlü liderlik faktörünün ekonomi faktörü kadar önemli olması. Yani Erdoğan’ın güçlü liderlik algısı hâlâ etkisini sürdürüyor.