TFF de Hakem operasyonu

Merkez Hakem Kurulu yaptığı son dakika açıklamasıyla sezonun geri kalanında görev yapacak Süper Lig hakemlerini yeniden belirledi. Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Ali Palabıyık, Hüseyin Göçek gibi isimler listede yer almadı. Bu karar futbol kamuoyunda deprem etkisi yaratırken, bu yönde alınan karardaki en önemli etkenin kadro dışı kalan hakemlere olan güvensizlik olduğu ortaya çıktı.

Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Merkez Hakem Kurulu, göreve geldiğinden bu yana, büyük bir titizlikle yürüttüğü Türk hakemliğinin yeniden yapılanma çalışmalarının 1. etabını tamamlayarak, sezonun geri kalan bölümünde Süper Lig ve 1. Lig’de görev yapacak kadrolarını belirlemiştir. Yeni kadroların Türk futbolu ve Türk hakemliği için hayırlı olmasını diler, kamuoyunun bilgilerine sunarız” denildi.

Yapılan açıklamanın ardından bu sezonun geri kalanında maç yönetemeyecek isimler ise şöyle sıralandı:

Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık, Hüseyin Göçek, Abdulkadir Bitigen, Bahattin Şimşek, Suat Arslanboğa, Burak Şeker, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy, Halis Özkahya.