Trene binip Kiev’ i terk ediyorlar

 

Rusya ın işgal etmeye çalıştığı Ukrayna’nın başkenti Kiev’de günlerdir sığınaklarda yaşam mücadelesi veren halk, tren istasyonlarına akın etti.

Ukraynalıların ülkeden çıkabilmek için Kiev garına gelen boş trenlere, nereye gittiklerine bakmadan binmeye çalıştıklarını anlattı.

Öte yandan  Ukrayna ve Rusya arasındaki ikinci tur barış görüşmelerinin bugün akşam saatlerinde tekrar yapılacağını açıkladı. Daha önce, Putin’in sözcüsü Peskov, “Heyetimiz bügün akşama kadar Ukrayna heyetini bekliyor olacak” açıklamasını yapmıştı.

Peskov, “Umarız bu olur. Ukrayna heyeti gelir. Heyetimiz, akşam müzakere masasına oturmaya hazır olacak” dedi.

Bununla birlikte Peskov, “Putin’İn durumu çözmek için formüle ettiği koşulların yerine getirilmesinin” Rusya’nın müzakerelerin başarılı bir sonucu olarak göreceğini sözlerine ekledi.

Peskov, “Bu durumu çözmek için gerekli tüm koşullar, Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından birkaç kez oldukça net bir şekilde formüle edilmiştir. Putin, telefon görüşmeleri sırasında uluslararası muhataplarına bunları ayrıntılı olarak açıkladığı için özellikle bu koşulları sıraladık” diye konuştu.