Zelenski AP’de ayakta alkışlandı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada ayakta alkışlandı.

Zelenski Avrupa Parlamentosu’na telekonferans yöntemiyle katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Özgürlükleri için savaştığını belirten Zelenski “Biz gücümüzü ispat ettik. Siz de bize kanıtlayın, bizi yalnız bırakmayacağınızı ispat edin. Bu mücadelenin sonunda karanlık aydınlığa çıkacak. Zafer bizimle olsun” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Avrupa Parlamentosunun (AP) Ukrayna’ya destek için düzenlediği olağanüstü oturumda video bağlantısıyla konuşma yaparak Avrupa ülkelerinden destek istedi.

Zelenski “Ben bu konuşmayı bir kağıttan okumuyorum. Benim ülkemde bu devir bitti. Ben şuna inanıyorum ki bugün bu hayatlar önemli değerler uğruna kaybediliyor, özgürlük uğruna kaybediliyor. Ancak Ukrayna halkı mükemmel bir halk. Biz hep kazanacağız diyoruz, herkesi yeneceğiz diyoruz. Sizler de bunu görebildiğiniz için çok mutluyuz. Avrupa Ukrayna’yı tercih etti. Biz de bu amaç doğrultusunda hareket ediyoruz. Ben de sizden bugün bunu duymak istiyorum. Ukrayna AB’yi tercih ediyor, AB’nin bir parçası olmak istiyor. Bu arada yayın arada kesilebilir füzeler düştüğü için” dedi.