”Adalet siyasetin esiri olamaz”

Sosyal Demokrasi Derneği (SDD) Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’de adaletin saraya nasıl teslim olduğunun acı bir göstergesi olan Gezi kararı, hukuksuzdur” denildi.

 

SDD: Adalet siyasetin esiri olamaz

Sosyal Demokrasi Derneği, Gezi Parkı Davası’nda Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18’er yıl hapis cezası veren mahkeme kararına tepki gösterdi.

Sosyal Demokrasi Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, kararın hukuk dışı olduğu vurgulanarak, bugün Türkiye’de adaletin can çekişir noktaya geldiği belirtildi. SDD tarafından yapılan açıklama şöyle:

“İktidar tarafından kurgulanan bu dava, hukuk davası değil siyasi bir davadır. Bağımsızlığını kaybetmiş mahkeme de hukuku esas alan bir karar vermemiştir. Bu karar hukukla, bilimle bağdaştırılamaz. Hukuk dışı bu karar, Türkiye’deki yargı organları adına yüz kızartıcıdır. Bu kararla hukuka kara bir leke sürülmüş, adalet can çekişir bir noktaya gelmiştir. Bu ayıbı Türk hukuku kaldıramaz. Adaletin tecelli etmesini beklediğimiz mahkeme salonlarının, siyasetin esiri olması kabul edilemez. Bir kez daha altını çiziyoruz ki Türkiye’de adaletin saraya nasıl teslim olduğunun acı bir göstergesi olan Gezi kararı, hukuksuzdur. Birlikte yaşama arzumuza vurulmuş bir darbedir.

Gezi, Türkiye’de milyonların demokratik, meşru itiraz hakkının sesi olmuştur. İfade özgürlüğünün olmadığı yerde haktan, hukuktan, adaletten söz edilemez. Gezi halkın sesidir, halkın yanındayız.”