Ramazan da Yetim Çocuklar İçin Sınırları Aşıyorlar

Yetim Çocuklar İçin Sınırları Aşıyorlar

Yetim Vakfı bu yıl Ramazan ayında Türkiye ile birlikte 18 ülkede 200 bin yetim, öksüz, kayıp veya buluntu, sosyal yetimlere yardım sağlıyor. Ramazan Bereket, Yetim Emanet sloganıyla Ramazan ayında çalışmalarını sürdüren Yetim Vakfı, Kumanya paketi, Ramazan Çocuk Paketi, İftarlık, Bayramlık, Fitre, Fidye ve Zekat dağıtımlarına devam ediyor.

RAMAZAN BEREKET YETİM EMANET

Türkiye ve dünya üzerinde yetim çocukların sevgi ve şefkatle, ruh ve beden sağlığı bütünlüğü içerisinde büyüyüp gelişmesine katkıda bulunan Yetim Vakfı, 2022 Ramazan ayında hayırseverlerin bağışlarını 18 ülkede yetim çocuklara ulaştırıyor. Yapılan çalışmalar ile acil temel ihtiyaçları giderilen yetim çocukların Ramazan ayını mutlu geçirerek bayrama sevinçle ulaşması amaçlanıyor.

Yetim Vakfı “yetim” kavramının kapsamına dünya çocuk nüfusunun %40’ını teşkil eden yetim,  öksüz, kayıp veya buluntu ve sosyal yetimleri de dâhil etmektedir. Yürüttüğü hizmetlerde yaş sınırı gözetmeyen Yetim Vakfı yetimleri çocukluktan başlayarak hayata atılıp kendi ayaklarının üzerinde duracakları zamana kadar sürekli ve dönemsel yardımlarla destekliyor.

EKİPLER 18 ÜLKEDE FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Ülkelerdeki faaliyetlerin yoğunluğu göz önüne alınarak oluşturulan Yetim Vakfı yardım ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Dünya yetim nüfusunun önemli bir kısmını barındıran ve son dönem istatistiklere göre dünyadaki her üç yetimden ikisinin bulunduğu Afrika kıtası öne çıkıyor. Yetim desteğinin verildiği ülkeler arasında başta Türkiye olmak üzere;

Ortadoğu: Filistin, Lübnan, Irak, İran, Suriye, Yemen

Balkanlar: Arnavutluk, Bosna-Hersek

Kafkasya: Azerbaycan

Afrika: Libya, Mali, Togo, Tunus

Güneydoğu Asya: Arakan, Bangladeş, Pakistan, Sri Lanka yer alıyor.

RAMAZAN’DA YETİM ÇOCUKLARA NASIL DESTEK SAĞLANIR?

Ramazan’da Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki yetim çocuklara ulaştırılmak üzere hazırlanan aile ve çocuk kumanyaları, iftariyelikler, zekât, fitre ve fidyeler ile bayramlık kıyafetlere hayırsevelerler katkı verebilir, yetimlerimizin bayram sevincine ortak olabilirler.

Katkıda bulunmak isteyen hayırseverler için; Bir kumanya paketi: 400 TL, Ramazan çocuk paketi: 150 TL, Bayramlık giysi: 300 TL, İftar bedeli: 40 TL Fitre ve fidye: 40 TL Ayrıca bağışçılar YETİM yazıp 9868’e göndererek 10 TL’lik bağışta bulunabilir.

Yurtdışından bağış yapmak isteyen hayırseverler yetimvakfi.org.tr adresinden ilgili hesaplara bağış gerçekleştirilebilir.