SİNCAN’DA AKP VE MHP’DEN İSTİFA EDENLER CHP’YE KATILDI!

SİNCAN’DA AKP VE MHP’DEN İSTİFA EDENLER CHP’YE KATILDI!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sincan’da AKP ve MHP’den istifa ederek CHP’ye üye olan vatandaşlarla CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.
AKP ve MHP’den istifa ederek CHP’ye katılan vatandaşlar CHP Genel Merkezi’nde CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. CHP’ye geçen vatandaşlara parti genel merkezinde CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz da eşlik etti. CHP liderine şikâyetlerini dile getiren emekli bir vatandaş, “Bir daha sandığa giderken AKP ve MHP’yi aklımdan geçirirsem Rabbim beni cennetine koymasın” derken, 40 yıllık MHP’li vatandaş ise, AKP-MHP birlikteliğine tepki gösterdiğini söyledi.
“EZİLEN FAKİR FUKARA OLUYOR”
Vatandaşları dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Eğer adaleti dışlarsanız, adaleti boşlarsanız, adaletsizliği öne çıkarırsanız insanlıktan çıkarsınız. Mazlumun hakkını korumak neden değerlidir? Mazlum, kendi hakkını arayacak kadar güçlü değil. Birisinin ona yardım etmesi lazım. Sizlerle hep beraber bunun mücadelesini yapmamız lazım. Ezilen fakir fukara oluyor. Yukarıda bir avuç insan zevk-i sefa içinde. Gelir dağılımı giderek bozuluyor. Vatandaş perişan vaziyette. Hayat pahalılığı fazla. Üst gelir gruplarından alıp, alt gelir gruplarına vermemiz lazım. Zenginden alıp fakire vermemiz lazım. Bu sosyal devlettir.”
“HALKIN İKTİDARINI HEP BERABER KURACAĞIZ”
CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz ise yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi ezilen hep fakir fukara oluyor. İnsanlarımız artık Cumhur İttifakı’nı oluşturan ve milletin canına tak eden AKP ve MHP’den bıkmış vaziyette. Görüyorsunuz insanlarımızın şikâyetini. İstedikleri şey aslında çok basit. Adalet, liyakat, refah bir yaşam. Ancak AKP ve MHP ikilisi kindar dilleriyle, düşmanca tavırlarıyla, kendisi dışındaki herkesi terörist, hain olarak yaftalaması ile bu millete açıkça ihanet ediyor ve bölücülük yapıyor. Millet de bunu görüyor ve çok doğal olarak o ittifaktan uzaklaşarak halkın ittifakına yöneliyor. Bugün de bu amaçla parti genel merkezimize ilçemizdeki vatandaşlarımızla birlikte gelerek yaşadıkları sorunları genel başkanımıza aktararak, vatandaşlarımızı partimize üye yaptık. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Seçime kadar çok çalışıp halkın iktidarını hep beraber kuracağız”