Almanya kapıları da açıldı…

Almanya kapıları da

açıldı…

 

Necdet Buluz

 

 

2 yıldır pandemi nedeni ile kapıları kapatan Almanya, bu yıl Türkiye’ye kapıları açıyor. Almanya’nın kapılarını açması demek, Batı ülkelerinden Hollanda, Fransa Belçika’da yaşayan gurbetçilerimizin de bu yıl Türkiye’ye hava ve karayolu ile gelmesi anlamını taşıyor.

Kaldı ki, adı geçen ülkelerden tatilin Türkiye’de geçirmek isteyenlerin sayısında da artışlar yaşanıyor. Almanya’nın da en az İngiltere kadar önemli olduğunun altını çizelim. Yapılan açıklamalarda bu sezon Almanya’dan toplam 1,5 milyon turistin ağırlanması olarak açıklanıyor. Bu konuda da yoğun çalışmalar yapılıyor.

Alman turizmciler bu yıl Almanya’nın Türkiye destinasyonunda daha güçlü şekilde varlık göstereceği görüşünde.

Antalya’da düzenlenen bir konferansta konuşan FTI CEO’su Ralph Schiller, Rus tur operatörlerinin Almanya’da gerçekçi olmayan komisyonlar ödediğini ve bunun onları finansal olarak zor durumda bırakacağını ileri sürdü. Schiller, Rusya pazarındaki sorunlar nedeniyle bu yıl Kemer gibi yerlerdeki bazı otellerin açılmayabileceğini de öne sürdü.

Almanya pazarın kendini Türkiye destinasyon lideri olarak tanımlayan FTI, otelcilerden gelecek tekliflere açık olduklarını ancak uzun süreli çalıştıkları partner otellere odaklanmaya devam edeceklerini ifade etti.

FTI geçtiğimiz günlerde THY’nün bütçeli hava yolu iştiraki Anadolu Jet ile Almanya’daki 8 havalimanından Antalya’ya turist taşımak için anlaşma yapmıştı.

Seyahat acente zinciri RTK’nın Başkanı Thomas Bösl, “Türkiye’ye geri döndük.” dedi. Thomas Bösl, başta Türkiye’ye olmak üzere, Almanya paket tatil pazarında bu yıl toparlanma yaşandığını ifade etti. Bösl’ün değerlendirmesi Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig tarafından da doğrulandı.

Bentour CEO’su Deniz Uğur, “Türkiye’deki ortaklarımızın şu anda desteğimize ihtiyacı var. Seyahat acenteleri Türkiye’yi daha fazla satarak onlara destek olabilirler” derken, Ferien Touristik Başkanı Koray Çavdır da, Almanya’dan Türkiye’nin Ege ve Akdeniz kıyılarına yeterli uçak kapasitesinin olduğunu, piyasada bulunan oda sayının artmasının da satışları daha fazla artıracağını söyledi.

TUI’nin Almanya satış şefi Hubert Kluske de şirketin 500 bini Ege, 1 milyonu da Antalya olmak üzere Türkiye’ye toplam 1,5 milyon turist götüreceğini hatırlattı.

Almanya’nın ikinci büyük seyahat grubu DER Touristik ana markaları Dertour, Jahn Reisen ve ITS ile Türkiye destinasyonunu zorluyor. Şirket, Türkiye satışlarının şu anda 2019’un 4 kat üzerinde olduğunu bildirdi. Bu nedenle gelecek yıl Türkiye kapasitesini 4 kat artırmayı planlayan DER Touristik; Sun Express, Corendon, Pegasus ve Freebird ile Türkiye’ye daha fazla sayıda uçuş yapacak.

DER Touristik Group CEO’su Sören Hartmann ve Merkez Avrupa Müdürü Ingo Burmester, grubun 16 ülkedeki satış gücüyle Türkiye’yi desteklemek istediğini belirtiyor. Almanya pazarında Türkiye’nin hacmini önemli ölçüde genişletmeyi amaçlayan şirket, İskandinav pazarında da Türkiye’yi Yunanistan’ın ardından ikinci yapmak istiyor.

Rusya’dan turist akını devam ediyor. Antalya yine gözde tatil beldesi. Bu sezon Dalaman ve Bodrum da öne çıkıyor.

Konu ile ilgili son bir gelişme:

Sivil havacılık sektörü batılı devletlerin yaptırımlarına maruz kalan Rusya Federasyonu’ndan Türkiye’ye yapılacak uçuş sayıları artmaya devam ediyor.

Yeni uçuş haberleri bu sefer AZUR Air’den geldi. Şirket tarafından seyahat acentelerine yapılan bildirimde, Ufa ve Yekaterinburg’dan Antalya’ya uçuş yapılacağı duyuruldu.

Halihazırda Moskova’dan THY, Pegasus Hava Yolları, Pegas Fly ve Red Wings; St. Petersburg, Kazan, Perm, Surgut, Chelyabinsk, Kaliningrad, Tyumen ve Omsk’dan ise THY’nin uçuş yaptığı Antalya güzergahına Rusya’dan iki rota daha eklenmiş oldu.

Moskova’dan Dalaman ve Bodrum’a seferler yapan THY, bu iki noktaya St Petersburg ve Kazan’dan da uçacak. Öte yandan Pegasus Hava Yolları, ANEX Tour’un partnerliğinde Moskova’dan Dalaman’a uçacak.