”İktidar da da değişmeyeceğim. Neysem oyum” 

‘Milletin Sesi’ sloganıyla İstanbul Maltepe Meydanı’nda düzenlediği mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim. Neysem oyum” dedi.

 İstanbul ilçe belediye başkanlarının yanı sıra CHP İstanbul milletvekilleri ve büyükşehir belediye başkanlarının  da katıldığı ve halkın büyük ilgi ve katılım sağladığı mitingte konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

.“Kimse umutsuzluğa kapılmasın haramilerin saltanatı yıkılıyor. 9 temmuz 2017’de bu meydanda milyonlarla buluşmuştuk. Bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır demiştik. Beş yıl önce ilk adımını attığımız bu yürüyüşün finaline yaklaşıyoruz. Az kaldı bu kentin fabrikalarında meydanlarında üniversitelerin meydanlarında kucaklaşacağız meraklanmayın az kaldı.

Sevgili İstanbullular benden önce halkımızın çığlığını dinlediniz. Birileri insanları korkuyla sindirmek istiyor. Siyasallaşmış yargı, mafya, uyuşturucu baronları, beşli çeteler, yandaş medya ve beslemeleri, insan kaçakçıları, silah kaçakçıları hepsi birlikte çalışıyor. Tek bir amaçları var; korku iklimi yaratmak ve bu iklimden yararlanmak. Sizi, bu milleti korkutarak bu sistemi ayakta tutmak istiyorlar. O ve sarayı giderse kaos olur algısı peşindeler.

‘Türkiye değişime hazır’

Bu algıyı pekiştirmek için gece yarısı insanları gözaltına alıp tutukluyorlar. Tweet attılar diye çocukları okullarından alıyorlar. Yeşili savunanlara ağır hapis cezası veriyorlar. Hapse atılan gazeteciler, siyasetçiler siyasilere getirilen siyaset yasakları… Şimdi bir adım daha atıp partileri kapatmak istiyorlar. Saray ve şürekasının dilinden düşmeyen bir kelime var o yasak bu yasak şu yasak. Tahammül edilmeyen, gençler, eğlence, yaşam tarzı, özgürlük biz ise gençlerden Atatürk’ün dediği gibi fikri hür vicdanı hür gençler istiyoruz.

Çok uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şey yok. Az kaldı, uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye değişime hazır. İşçi, memur, bürokrat, esnaf, sanayici bu değişime hazır. Bu değişime gençler hazır kadınlar hazır.