İmamoğlu: “Yargıyı tahakküm altına alıyorlar ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun ‘YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan  davasında karar çıkmadı,dava 21 Eylül e ertelendi.

Mahkeme, İmamoğlu’nun avukatlarının sunduğu raporun incelenmesi için dosyanın savcılığa gönderilmesine hükmetti. Karar incelemeden sonra verilecek. Bir sonraki duruşma ise 21 Eylül’de yapılacak.

Saraçhane’deki İBB hizmet binasında bir açıklama yapan İmamoğlu, “Yargıyı tahakküm altına alıyorlar dedi.

İmamoğlu şunları söyledi:

“Sanık olarak yargılandığım bir duruşma yapıldı bugün. Bu davada dört yıla kadar hapsim ve siyasi yasaklı olmam istendi. Öncelikle tekrar ifade edeyim. Bu süreçte hukukun bu şekilde bir mahkemeyi açıyor olması bile aslında talihsizlik.

“TOPLUMU GERMEK İSTİYORLAR”

Uzun zamandır muhalefeti bastırmak için yargıyı silah gibi kullanma geleneği oluştu. Bu anlamda kullanıldığı tek kişi elbette ben değilim. Sadece son bir ayda yaşadığımız olaylara bakalım. Gezi Davası’nda yıllarca ceza verilmiş hemşehrilerim, yol arkadaşlarım var içerisinde. Sayın Canan Kaftancıoğlu davası, ki hakkında bir başka dava yarın görülecek. Şunla kıyaslıyoruz Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişiminde verilen cezalarla kıyaslıyoruz. Toplumu germek istiyorlar.

Bugünkü iktidarın mevcuttaki siyasi kadroları bile bu yapılanları şu an anlamakta güçlük çekiyor.

Yargıyı özellikle güveni sarsan bu kararlarla aynı zamanda itibarsızlaştırdıkları bir alan da oluşuyor. Aynı zamanda ülkemizin, milletimizin en önemli bir arada duruşunu var eden duyguyu yani adalet duygusu noktasında hepimizin başını yere eğen bir durum. Bu manada yargıyı tahakküm altına alıyorlar ve almaya devam edecekler gibi gözüküyor. Her yol mübahmış gibi hareket ediyorlar. İktidar ne derse dersin muhalefet herhangi bir şey söyleyince hemen suç kavramıyla karşı karşıya geliyor.

İçişleri Bakanı’nın bana ‘ahmak’ demesine yanıt verdiğim halde… Aslında sözünü kendisine iade ediyorum. Buradan yola çıkarak YSK’ya demişim gibi dört yıl hapis ve siyasi yasak istenen davada yargılanıyorum. Tam da benim yargılandığım gün TBMM çatısı altında sayın Cumhurbaşkanının milyonlarca insana dönük konuşmasında benim ifade edemeyeceğim bir hakareti hep birlikte gördük. Biz de toplumu temsil eden insanlar olarak bazen vatandaşı bazen kendimizi savunurken bu sözleri iade etmek zorunda kalıyoruz. O güne baktığınızda ‘Sözünü iade ettim’ dedim. ‘Söze bakarım söz mü diye adama bakarım adam mı diye’ dedim ve Allah’a havale ettim. Bizim ahlakımız anca buna müsaade ediyor.

“Bu süreçte hukukun bu şekilde bir mahkemeyi açıyor olması bile aslında talihsizlik”

 “Yargıyı tahakküm altına alıyorlar ve almaya devam edecekler gibi gözüküyor. Her yol mübahmış gibi hareket ediyorlar. İktidar ne derse dersin muhalefet herhangi bir şey söyleyince hemen suç kavramıyla karşı karşıya geliyor”