Memur ve Emekliyi 3600 de kurtaramaz…

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin dört gözle beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin açıklama, Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan tarafından yapıldı. Erdoğan, ”Tüm memurların ek göstergelerinde 600 puan artış olacak” dedi. Peki,  5,3 milyon kişiyi kapsayacak düzenleme emekli aylıklarını ne kadar artıracak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düzenlemeye ilişkin verdiği örnek şu şekilde:

”Ek göstergesi 3600’e çıkan 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli aylığı 1234 ile 1391 lira arasında, emekli ikramiyesi 44 bin 500 ila 50 bin 150 lira arasında artacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mevcut maaşlara göre hesaplanan bu tutar düzenlemenin yürürlüğe gireceği yılbaşına göre çok daha yüksek seviyelerde gerçekleşecektir” dedi.

MEMUR VE EMEKLİ  MEMNUN DEĞİL

Erdoğan ın bu açıklamaları çoğu memuru tatmin etmedi.”Bu hayat pahalılığı karşısında eriyen maaşlarımıza yapılacak bu zamlar çok düşük kaldı,üstelik uygulana için yılbaşını beklemekte çok saçma.Her gün her şeye zam geldiği bir ülkede yılbaşında  ödenmeye başlanacağı  açıklanan bu zam farkları da adeta kuşa dönecek ” diyerek tepkilerini dile getirdiler.