”Türkiye, Erdoğan’dan çok büyüktür”

FOX TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya nın ‘Çalar Saat’ programına konuk olan DEVA lideri Ali Babacan;Türkiye eşit değildir Erdoğan. Türkiye, Erdoğan’dan çok büyüktür. dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında söylediği “Bu kardeşinize saldırmak Türkiye’ye saldırmaktır” sözlerini değerlendiren Babacan, şöyle konuştu: “Bu tipik otoriter liderlerin görevlerinin son dönemlerde söylediği ifadeler. 50+1’le seçimi kazanan cumhurbaşkanı nasıl ‘Ben Türkiye’yim’ der? ‘Türkiye eşittir Erdoğan’ denklemini kurmaya çalışıyor. Türkiye eşit değildir Erdoğan. Türkiye, Erdoğan’dan çok büyüktür. ‘Ben olmazsam Türkiye olmaz’ demeye getiriyor. Bu ülkenin aslanlar gibi gençleri, pırıl pırıl siyasetçileri var. Türkiye’de ülkeyi kendisinden çok daha iyi yönetecek güçlü bir kadro var. Artık Erdoğan dönemi bitiyor. Müsait bir yerde inmesi lazım.”  dedi.

Gezi Davasıyla ilgili de bir soruyu cevaplandıran Babacan konuyla ilgili şöyle konuştu: ‘‘Yeniden ilan ediyorum bütün Türkiye’ye. Savcılık da mahkeme de duysun: Gezi davasıyla ilgili şahsi bir mağduriyetim yok. Mağdur değilim. Bununla ilgili hiçbir başvurum yok ki geri çekileyim.’