” ZAMLAR VATANDAŞIN BELİNİ BÜKTÜ”

CHP’li Yalım, asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili konuştu

VATANDAŞA YİNE ‘SABIR’ DÜŞTÜ!

CHP Uşak Milletvekili ve Karma Parlamento Başkan Vekili Özkan Yalım, emekliler ve asgari ücretlilerin merak ettiği düzenlemeyle ilgili yapılan ‘sabır’ açıklamasına; “Vatandaşa yine ‘sabır’ düştü!” sözleriyle tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili ve Karma Parlamento Başkan Vekili Özkan Yalım, artan yoksulluğun maaşları erittiğini vurguladı. Yalım, emekliler ve asgari ücretlilerin merak ettiği düzenlemeyle ilgili AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin “İki müjde vardı, önümüzdeki günlerde yine gelir. Sabır” sözlerine epki gösterdi.

ZAMLAR VATANDAŞIN BELİNİ BÜKTÜ
Sabit gelirlinin, dar gelirlinin enflasyon altında ezildiğini dile getiren Yalım, “Her gün artan mazot ve akaryakıt fiyatları karşısında artan maliyetler emeklinin, memurun, çiftçinin, asgari ücretlinin, üreticinin, esnafın belini büktü. Çiftçi üretemiyor. Vatandaş meyveyi sebzeyi gramla alıyor. Artık iktidar ekonomiyi yönetemiyor. Yolsuzluk ve yoksulluk artıyor. Ekonomik ve sosyal doku hızla bozulurken; ülkemizin hukuk sistemine ve demokrasiye olan güven de sarsılıyor. CHP, yolsuzluklarla karalılıkla mücadele edecektir. Yolsuzluk ve yoksulluğu önlemek için her türlü önlem alınacaktır” dedi.