“ANKARA’YA YAKIŞAN BİR İMAM GETİRECEĞİZ”

BAŞKAN YILMAZ: ANKARA’DA İMAMLIK DIŞINDA HER İŞ YAPAN BU ZİHNİYETE DUR DİYECEĞİZ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, Nakara Melike Hatun Cami İmamı Halil Konakçı’nın kadınlara ithafen “her yer et” söylemleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Cumhuriyeti ve inkılaplara açıkça hedef alan açıklamalarıyla bilinen İmam Halil Konakçı, bu kez de kadın-erkek eşitliğine karşı skandal ifadeler kullandı. Konakçı, sosyal medyadan paylaştığı videoları kadınları hedef alarak, erkeklere şöyle seslendi: “Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında görmediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Tamam ateistsin, imanın zayıf… Ya hiç kıskanmıyorsun lan?”dedi. Bu sözlerinin hemen ardından Cumhuriyet Halk Partisi Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz eleştirilerde bulundu.

“ANKARA’YA YAKIŞAN BİR İMAM GETİRECEĞİZ”

Başkan Yılmaz bir imamın görevinin sadece ve sadece halkı dini açıdan bilgilendirmek olduğunu, keyfekeder yorum yapmaması gerektiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu;” Bilindiği üzere imamlık dışında her türlü görevi üstlenen ve skandal açıklamalarda bulunarak halkı kin ve düşmanlığa sevk eden İmam Konakçı geçtiğimiz günlerde kadınlarla ilgili çok çirkin söylemlerde bulundu. Her yer et diyerek kadınların özgürlüğüne, tercih hakkına saygı duymayarak, pranga vurmak isteyen imama tepki gösterdik. Öyle ki CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, soru önergesi yayınlamıştı fakat İmam Konakçı yine agresif tavırlara büründü daha da hakaret üstüne hakaret etti. Kim ne derse desin biz bu tür söylemlere, kadına psikolojik şiddete, tercih hakkına vurulan prangalara tamamıyla karşıyız. Bu kirli zihniyetin son bulması için de elimizden geleni yapacağız. Ankara’ya yakışan bir imam ile yolumuza devam etmek için elimizden geleni yapacağız”şeklinde konuştu.