AŞKAR: “TARIMI İKTİDAR BİTİRDİ, BİZLER YENİDEN ŞAHLANDIRACAĞIZ!”

BAŞKAN AŞKAR: “TARIMI İKTİDAR BİTİRDİ, BİZLER YENİDEN ŞAHLANDIRACAĞIZ!”

DSP Muğla İl Başkanı Michael James Aşkar, yerel gündemle ilgili değerlendirmede bulundu. İktidarın yanlış ve yetersiz politikaları sebebiyle Muğla’daki üreticilerin kârdan çok zarar ettiğini ve tarım sektörünün sekteye uğradığını belirten Başkan Aşkar, “İktidarın kasten bitirdiği tarımı DSP olarak bizler yeniden şahlandıracağız” dedi.

İktidarın, üreticiler için radikal bir kalkınma planı açıkladığını, çiftçinin kaderine mahkum edildiğini belirten Başkan Aşkar, “Ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma bağlı olan Muğla’da son yıllarda çiftçiler bir hayli zor durumda. Öyle ki üretici kârdan çok zarar ediyor. Hangi üreticinin kapısını çalsak, hangi üteticiye sorununu sorsak aynı sıkıntılardan muzdaripler. Her geçen çiftçi borçlanıyor. Tarlasına ürün ekemiyor, faiz üstüne faiz yiyor. Üstüne bir de haciz ekleniyor. Zeytin ağaçları türlü bahanelerle talan ediliyor. Domatesin başkenti olan Muğla’da yaz ayında dahi domates yetişmiyor. Toprak verimsizleşiyor, vatandaş uygulanmayan politikalar sebebiyle toprağa küsüyor.

“NE KADAR ÜRETİM O KADAR TÜKETİM”

Fakat biz eleştiriyle beraber çözümünü de halka anlatıyoruz. Bir çok realist projelerimiz var. DSP olarak iktidara geldiğimiz ilk gün bu sistemsiz düzene son vereceğiz. Öncelikle yerli üretime destek olacağız.  Tarıma da, hayvancılığa da gereken ehemmiyeti göstereceğiz. Ne kadar üretim o kadar tüketim diyerek tezgahları, tarlaları, esnafı yeniden canlandıracağız.  Üreticiye maddi, manevi destek olacağız. Muğlalı hemşehirilerime de, Türkiye’ye de yeniden hayvancılığı, tarımı,  üretimi, tüketimi getireceğiz. Muğla gibi Türkiye’nin hemen her yerinde çiftçi ve köylülerimiz çok zor durumda… Biz onları kurtaracağız. Ben  Michael James AŞKAR Türkiye ‘deki her yurttaşımızın Yanında,onlar için Mücadele edip tüm haksızlıklara karşı Olacağım… “şeklinde konuştu.