Bursa’daki Çöp Ev den AİLE DRAMI çıktı….

Bursa’da tahliye için girilen çöp evde bulunan 9 yaşındaki çocuk koruma altında. Çöp eve giren ekipler büyük bir dramla karşılaştı. 9 yaşında bir çocuk teyzesi tarafından evin odasına 1 yıl boyunca kilitlenmişti. Evden kurtarıldıktan sonra anneye teslim edilen çocuk yeni bir kararla koruma altına alındı. Çelişkili ifadeler veren anne ve teyze birbirlerini suçladı. Boyu 138 santimetre ve kilosu 17 kilo olan çocuğun sağlık durumunun “Zayıf ama genel sağlık durumu iyi” olduğu açıklandı.

 

Bu sırada çöp evin temizlenmesi için Nilüfer Belediyesi ekiplerine haber verildi. Eve gelen ekipler, temizlik çalışmasına başladıkları sırada bir odanın kapısının kitli olduğunu belirledi.

Kapıyı kırarak içeri giren temizlik görevlileri, çöplerle dolu odada baygın halde yatan bir çocukla karşılaştı. Çocuğun odada kilitlendiği ve tuvaletini dahi odaya yaptığının görülmesi üzerine sağlık ve polis ekiplerine haber verildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 9 yaşındaki çocuğun sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Çocuğun zayıf olduğunu ama genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Özkan, “Boyu 138 santimetre, kilosu 17. Bunları 1 yıl içinde olması gereken düzeye çıkması için elimizden geleni yapacağız” dedi.