Gençlerbirliği mali kaynak peşinde !

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, bugün toplanan  olağanüstü genel kurul öncesinde bir grup taraftarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. GHA’nın edindiği bilgiler şu şekilde:
-Verdiğim para için kesinlikle temlik koydurmadım. Yeni spor yasasına göre bu zaten mümkün değil. Şimdiye kadar 40 milyon TL den fazla para verdim. Kur arttı, borçları bu yüzden azaltamadık.
-Kulübün mallarını satarak bu işi çözmem. Kendi malım olsa satardım ama bunlar bana emanet. Mal satarak borç ödemem.
-5 Haziran’daki genel kurula kulübe yatırım yapmaya hevesli kişiler de katıldı. Çok heveslilerdi ve kulübün yapısını görmek istemişler. Fakat kongredeki kavga havasını görünce yatırım yapmaktan vazgeçmişler.
-Kongrede gündeme önerge ile ek madde ekleme konusunda hata yaptık. Bu nedenle ihtiyati tedbir kararına karşı da bir şey yapmadık.
-Söğüt İnşaat ile sadece bir kez görüştük. Başka hiç görüşmem olmadı.
-Yeni sezon için 90 milyon + 40 milyon TL transfer yasağı olmak üzere 130 milyon TL’lik gider var. Belediye geliri dahil 60 milyon TL gelirimiz görünüyor. Aradaki 70 milyon TL’ni nasıl vereyim. Arda Çakmak verecekse buyursun gelsin. Ona ben de destek olurum, 15-20 milyon veririm.
-Siyasilerle de görüşmelerim oldu. Kaynak sözü verdiler.
-Genel kurula kadar olumlu haber gelmezse aday değilim, transfer yasağını da kaldıramayız. Olumlu haber gelirse kongreyi iptal etmeyip yasaların imkan verdiği ölçüde erteleyebiliriz.