Madımak ATEŞİ 29 yıldır sönmüyor

Sivas’ta Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993 tarihinde öldürülen 33 yurttaş kentte düzenlenen yürüyüş ve etkinliklerle anıldı. Tarihe “Sivas Katliamı”, “Madımak Katliamı” olarak geçen, Sivas Madımak Oteli’nde 33 yazar, şair, sanatçının yakılarak öldürülmesinin üzerinden 29 yıl geçti. Yangında hayatını kaybedenleri  anmak için çok sayıda vatandaş  Sivas’a, katliamın yaşandığı Madımak Oteli’nin önüne gitti. Otelin önüne yangında  kaybedilen 33 kişinin  fotoğrafları konulurken, onları anmak için gelenler karanfiller bıraktı.

Başkan Yılmaz, Madımak Katliamını Unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, Sivas Katliamının yıl dönümünde hayatını kaybeden aydınları andı.
Başkan Yılmaz, “Bugün yakın tarihimizin en karanlık ve acı olaylarından bir olan, Sivas katliamının yıldönümü. Bundan 22 yıl önce gözünü kan bürüyen, insanlıktan nasibini almamış güruhun Madımak Oteli’ni yakması sonucu, 33 yazarımız, ozanımız, aydınımız ile 2 otel çalışanı 35 kişi yanarak ya da dumandan boğularak yaşamlarını yitirmiştir. Tarihe kara bir leke olarak geçen Sivas katliamı, halen toplum vicdanında bir yara, bir sızı olarak kalmaya devam etmektedir. Çünkü aradan geçen uzun yıllar içerisinde Devlet kendinden beklenen sorumluluğu yerine getirecek bir irade ortaya koyamamış, olayların failleri yargı önüne çıkarılmamıştır. Madımak, Çorum, Malatya, Maraş… Hepsi insanlığa karşı işlenmiş en büyük suçtur. Bu ülkenin, ‘ben insanım’ diyen ve vicdanı olan herkesin acısı, ortak yarasıdır ve asla unutturulamaz” Dedi.