”Adalet sadece ”Gülşen” için mi , var ? ”

Gülşen, İmam Hatipliler için söylediği sözlerin ardından “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında dün akşam adliyeye çıkarılan ünlü şarkıcı Gülşen tutuklandı. Sanatçı Gülşen ‘in tutuklanması bir anda gündeme bomba gibi düştü.

Sosyal ve Görsel Medyada yapılan yazılı ve sözlü yorumlarda toplum adeta ikiye bölündü.

Adaletin sadece Gülşen’ e gelince uygulandığı öne sürülerek  çoğu insanın defalarca başka görüşlere karşı hakaretler yaptıkları halde  aynı hassasiyetin neden onlara da  gösterilmediği,sorgulandı.

GÜLŞEN SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Şarkıcı Gülşen, ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Grubunda Miraç adlı müzisyenin “imam” lakabı olduğunu belirten Gülşen, aralarında geçen bir konuşma dolayısıyla suç işleme kastının olmadığını savundu.

Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından, ne amaçla servis edildi bilmiyorum. Ancak provokatif amaçlı olarak servis edildiğini düşünüyorum. Ben imam hatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım. Ülkenin tüm değerlerine ve hassasiyetlerine saygım sonsuzdur. Kesinlike atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ayrıca yaşanan olayın zamansız bir yerde gerçekleşmesi talihsizliktir.”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcılığınca yazılan sevk yazısında, şüpheli Gülşen Çolakoğlu’nun konser sırasında yaptığı konuşmada imam hatiplilerle ilgili söz ve beyanlarda bulunduğu, bunların basın yayın organlarında, sosyal medya platformlarında yer aldığı ve sarf edilen sözlerin toplumun bir kesiminde yoğun tepkilere neden olduğu belirtildi.