CHP nin Erzurum çıkarması !

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum Kongre Müzesini ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kongre Caddesi üzerindeki esnaf ile bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, esnafın sorun ve taleplerini dinleyerek çözüm önerilerini anlattı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, son olarak Kongre Kitap Kafeyi ziyaret ederek esnafla sohbet etti.

Erzurum’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına gelen bir kadın çocuğunun cezaevinde olduğunu belirterek “Devlet elektrik, su parasını mahkumdan alıyor. Gönderemiyorum, gücüm yetmiyor. Herkes 10 yerden maaş alırken, biz bir tane emekli maaşıyla geçiniyoruz.” dedi.

Esnaf ziyaretinin ardından CHP, haftalık grup toplantısını yapmak için Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne geçti. Burada konuşan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

“Erzurumlularla helalleşmeye geldik”

“TBMM tatile girdi ama ülkenin dertleri artarak devam ediyor. Oturalım Türkiye’nin sorunlarını seyredelim diye bir düşüncemiz yok. Karar aldık. Bir şey yapmamız, bir yerden başlamamız lazım. Hepimizin aklına bir tek kent geldi. Erzurum’dan başlayalım. Bir dönem bölgenin Paris’i olarak adlandırılıyordu. Bu kadim şehrimiz Milli Kurtuluş Savaşı’nın odak ve başlangıç noktasıydı.

“TBMM’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erzurum milletvekiliydi. Erzurum’un hem bizim hem CHP tarihinde özel bir yeri var. Madem bu kadar önemli acaba neden CHP’ye sempati göstermedi? Neden tek bir milletvekili bile uzun süre çıkarmadı? Bu işin sorumlusu, kabahati Erzurumlularda değil CHP’lilerde yani bizlerde. İğneyi önce kendimize batıracağız. Gelmedik, sofranıza oturmadık. Erzurumlularla helalleşmeye geldik.

“Türkiye’nin durumu pek parlak değil”

“Türkiye’nin durumu pek parlak değil. Yeni bir mücadeleyi başlatmak zorundayız. Çünkü, koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti asla bir kişiye teslim edilmedi. Bir kişiye bir devletin teslim edilmesi o devlet için bir felakettir. Milli iradenin bir kişiye teslim edildiğini görüyoruz.

“Parlamento daha dün toplandı. Olağanüstü toplantıya çağırdık sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için. Sağlıkta şiddeti nasıl engelleriz diye. Gelmediler, katılmadılar. Niye gelmiyorsunuz? Çözüm adresi TBMM. Niye gelmiyorsun o zaman? Gün olacak hepsi gelecekler, gün olacak o Meclis’in önündeki bayrak kayıtsız şartsız hakimiyetin millette olduğunu çok güçlü bir şekilde seslendirecek. Bunu Millet İttifakı olarak yapacağız.

“Bütün komşularımızla kavgalıyız”

“Türkiye olarak yaşadığımız sorunlarımız var. Bütün komşularımızla kavgalıyız. Hepsiyle niye kavgalıyız? Suriye’de namaz kılacaklardı değil mi? Ne oldu? Onlar Suriye’ye inmeden 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi. Resmi rakam 3 milyon 600. Sayısını kimse bilmiyor. Niçin kardeşim? Erzurumlular bunu sorgulayacak.

“Bugün esnaf ziyareti yaparken, ‘Suriyelileri gönderecek misin?’ diye sordular. Hiç kimse endişe etmesin. Hiç kimseyi ırkçılık yapmadan, onuruyla oynamadan onları kendi ülkelerine sizlerin taktiriyle davulla zurnayla göndereceğiz. Hiç endişeniz olmasın.

PTT’deki taşeron işçilere kadro taahhüdü

“Her gün yeni bir sorunla karşılaşıyoruz. PTT diye bir kurumumuz var. Bakın 14 bin taşeron çalışanı var. Taşeron işçileri örgütledim. İlk taşeron işçi örgütlenmesini Erzurum’da yaptım.

“Sonra diğer illerde yaptım, sonra hepsini İstanbul’da topladım. Sizin hakkınızı hukukunuzu ben savunacağım dedim. Kadro verilmez dediler sonra kadroları verdiler. Şimdi yaklaşık 100-150 bin civarında taşeron işçisi daha var, kadro vermiyorlar. Erzurum’dan söz veriyorum, tamamına kadroyu vereceğiz.

“Buradan PTT’de çalışan 14 bin taşeron işçiye sesleniyorum, hiç meraklanmayın bu kardeşiniz yani birilerinin deyimiyle, bu Bay Kemal sizin hakkınızı teslim edecek. Hiç endişe etmeyin. Modern köleliğe son vereceğiz.”