ERDOĞAN’ IN KARŞISINA ÇIKACAK HER ADAY ŞANSLI

MetroPOLL Araştırma’nın Temmuz ayı anketine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin beş olası ortak adayı tarafından da ikinci turda geçiliyor.

Son dönemki anketlerde cumhur ittifakının iki ortağı AKP ve MHP’deki oy kaybı hayli dikkat çekiyor. Diğer yandan önceki seçimlerde partisinden daha yüksek oy alan Erdoğan’ın da muhalefetin olası adayları karşısında geriye düştüğü görülüyor.

MetroPOLL Araştırma’nın 11-16 Temmuz arasında 26 şehirde 2091 kişiyle yaptığı araştırmanın verileri de bu düşüşün sürdüğünü gösterdi.

Buna göre Erdoğan, üç muhalif adayla yarıştığı ilk turu birinci olarak tamamlasa da aldığı oy yüzde 40’ın altında kaldı.

İkinci turdaysa muhalefetin beş farklı adayının da gerisinde kaldı. Bu turda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Erdoğan’ı 16 puanlık farkla geçti. Erdoğan, diğer dört aday karşısında yüzde 42,7’yi aşamadı.

Erdoğan, birinci turda yüzde 40’ın altında

Araştırmada, birinci ve ikinci turda olasılıklı senaryolar geliştirilerek katılımcılara sorular soruldu. Birinci turda Erdoğan’ın karşısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP’nin adayı aynı anda yarışa sokuldu.