”TEK BİR KADININ DAHİ KATLEDİLMESİNİ KABULLENMEYECEGİZ!”

ANKARA KADIN KOLLARI BAŞKANI: “BİZ ARTIK TEK BİR KADININ DAHİ KATLEDİLMESİNİ KABULLENMEYECEGİZ!”

Gelecek Partisi Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Av. Gizem Yıldırım, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Temmuz ayı kadın cinayetleri verilerini açıklamasının ardından değerlendirmede bulundu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), 2022 Temmuz raporunu yayınladı. KDCP’nin raporuna göre, Temmuz ayında erkekler tarafından 24 kadın cinayeti işlendi, 20 kadın da şüpheli şekilde hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Yıldırım, İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesine de değinerek şu ifadeleri kullandı:” Kadın cinayetleriyle ilgili somut veriler sunan KCDP istatikleri açıkladı. Temmuz ayında erkekler tarafından 24 kadın cinayeti işlendi, 20 kadın da şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Rapora göre, temmuz ayında öldürülen 24 kadından 13’ü boşanmak istediği için hayattan koparıldı. 14 kadın evli olduğu erkek tarafından öldürüldü. 12 kadın evinde öldürüldü. 15 kadın ateşli silah ile öldürüldü. Biz artık her ay onlarca kadının şiddet görmesini, katledilmesini kabullenemiyoruz. Her yıl yüzlerce kadının eşi, babası, kardeşi, kuzeni, sevgilisi, arkadaşı tarafından öldürülmesini kabullenemiyoruz. Her zaman haykırdık yine haykırıyoruz. İstanbul Sözleşmesi bizlerin can simididir. İktidar bu can simidini yok etme peşinde ama biz yılmayacağız. Kadına şiddeti de, cinayeti de durduracağız”şeklinde konuştu.