”Ülkeyi mütevazi ÇANKAYA dan yöneteceğiz”

Çiftçiye  ÖTV’siz, KDV’siz kırmızı mazot vereceklerini açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ;Ülkemizi Saraylardan değil mütevazi Çankaya dan yöneteceğiz dedi.

Edirne de partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Akaryakıta zam geldi. Tatile gitmek için arabanızı kullanırsınız, yakıt pahalıysa işe metro ile veya otobüsle gidersiniz. Peki tarlaya neyle gideceksiniz, tarlaya metroyla mı otobüsle mi gideceksiniz? Tarlaya mecburen traktörle gideceksin. Traktörle gideceksen, üreteceksen, bizim karnımızı doyuracaksa, ona mazotu indirimli, KDV’siz, ÖTV’siz vereceksin. İktidarımızda Allah’ın izniyle göreceksiniz Türkiye mazotu KDV’siz, ÖTV’siz vereceğiz. Çiftçimiz mazotu alıp KDV’siz, ÖTV’siz üretecek. Kırsalda çalışan kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Kırsal boşalıyor, asgari ücret için büyük kentlerin varoşlarına gidiyorlar, acaba asgari ücrete iş bulabilir miyiz diye. Çünkü ektikleri ürünün karşılığını alamıyorlar. Onların sosyal güvenlik primlerini sosyal devlet ödeyecek. Gençler ve kadınlar emeklilik zamanı gelince haklarına kavuşmuş olacak.”

Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamentosu Aile Destekleri Sigortası’nın hayata geçirileceğine dair söz vermiş. Neden bugüne kadar Aile Destekleri Sigortası hayata geçirilmedi. Çünkü yoksulluğu kullanıyorlar. Yoksulluğu istismar ediyorlar. Yoksullara yardım yapalım, yoksulluk görünür olsun, onlar bize oy versin. Bu kardeşiniz de diyor ki ister oy verin ister oy vermeyin hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, her evde huzurun olduğu bir Türkiye’yi kesinlikle yaratacağız. Bundan herkesin emin olmasını istiyoruz.”