Akşener ‘den CHP içindeki ”Solcu gruba” sitem….

Akşener ; CHP içinde İYİ Parti’yi ‘HDP’yle yan yana gelmediği için linç eden bir solcu grubun olduğunu’ söyleyerek  ,CHP ye kırgın olduğunu ima etti.

İYİ Parti lideri Fox TV de İlker Kragöz’ün sunduğu Çalar Saat proğramında konuştu.

Akşener şunları dedi:

”Birbirine karşı tavrı çok net olan iki parti var, İYİ Parti ve HDP. HDP de bizim olduğumuz yerde olmayacağını ifade ediyor. Muhalefetin içinde HDP’yle bizim yan yana gelmemiz gerektiğini iddia eden yapı, bize parmağını sallıyor. Kavramsal olarak son derece aşağılayan, bizlere çok çirkin tavırlar koyan, ciddi tavırlar koyan gerçekten kötü bir dille bir yapı var.

Muhalefeti de tanzim ettiğini düşünen tırnak içi kanaat önderleri diyelim adına. Bunlar da HDP’nin bütün Kürtlerin temsilcisi olduğunu iddia ediyorlar. Biz başka siyasi partilerin başka partilerle olan tutumuna karışmamız, hakaret etmemiz yok. Onların ilişkilerine saygı duyuyoruz bizim de tutumumuza saygı duyulmasını bekliyoruz.

Geçen eylülde de aynı çerçeve içinde bir linç yemiştik, şimdi de linç festivali başladı. Bu konuyla ilgili Kılıçdaroğlu’yla herhangi bir konuşmamız olmadı. CHP’nin sistemiyle alakalı değil bu. CHP kurumsal olarak, bir açıklama yaptı. Biz de onu kabul ettik ama tahkim etmek isteyen, kendini solcu ve CHP’nin asli unsuru kabul eden bir grup var. Tırnak içinde kanaat önderi.”

AKP’nin Öcalan’la görüştüğünü iddia etti

İYİ Parti lideri ayrıca AKP’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüştüğünü iddia ederek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ‘tavsiye’ verdi: “Sayın Bahçeli’ye tavsiyem, bizlerle uğraşmak yerine, bizim aldığımız bazı duyumlar var iktidar partisinin İmralı’yla görüşme trafiği başlattığına dair. Yarın küt diye eline mektup gelir. Ben açılım falan bilmiyorum. Duyum olarak söylüyorum. İmralı’yla iktidarın görüştüğüne dair duyumum var. Sayın Bahçeli’nin eline küt diye mektup düşer. İstanbul seçimlerinin ikinci turunda olduğu gibi. –Bunu nasıl paketleyeceğini düşünmekten zora düşülür. Ortağına da dikkat çekmesinde fayda var.”