Ankara Etlik Şehir Hastahanesi açıldı

Türkiye’nin 20’nci, Ankara‘nın 2’nci şehir hastanesi olan Etlik Şehir Hastanesi’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açıldı.

Erdoğan Hastahane açılış için düzenlenen  törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:-

Hastanemizin Ankaramıza, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bünyesindeki 8 ayrı hastane ile sağlık devrimimizin sembollerinden biri olarak görüyoruz. 691’i yoğun bakım olmak üzere 4 bini aşkın yatak kapasitesi, 1000 polikliniği, 125 ameliyathanesi, laboratuvarları, araştırma merkezleri ve 1 milyon 145 bin metrekareyi aşan alanıyla bu dev hastane adeta bir sağlık şehri hüviyetindedir. Ankara’ya bu yakışır, dolayısıyla Ankaralılara da bu yakışır. Hastanemiz sadece vatandaşlarımıza değil çalışanlarına da en üst konforu sağlayacak donanımla tasarlanmıştır.

Bu iftihar verici Etlik Şehir Hastanemizde görev yapacak sağlık personelimize de şimdiden başarılar diliyorum. Bundan 20 yıl önce hükumete gelirken milletimize, ülkemizi eğitim, sağlık, adalet, emniyet üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştik ardından ulaşım, tarım, enerji, diplomasi, dış politika; bu konularda dünyamızın sayılı ülkesi olacağımızın sözünü vermiştik. Açılışını yaptığımız Etlik Şehir Hastanesi, işte bu sözün gereğini hakkıyla yerine getirmiş olduğumuzun örneklerinden biridir. Tabi Ankara’da sadece Etlik Şehir Hastanesi ile kalmadık. Aynı büyüklükte bir de Bilkent’i kurduk. O da yine 4 bin 50 oda ve yatak aynı şekilde burası da 4 bin 50 oda ve yatak. Dünyada bu hastanelerimiz örnek. Türkiye yıllar yıla buna hasretti.