BAŞKENT İLÇELERİ ARAÇLARI TERMİNALİ AÇILIYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR DUYURDU: BALIK HALİ VE BAŞKENT İLÇELER TERMİNALİ AÇILIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçe otobüslerini tek bir merkezde toplamak ve vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla “Başkent İlçeler Terminali” ile Yenimahalle Toptancı Hali içerisine inşa edilen yeni balık halinin yapım çalışmalarında sona yaklaştı. 25 araç kapasiteli ‘ilçe otogarı’ ile yaklaşık 10 bin metrekare arsa üzerine inşa edilen yeni balık halinin açılışı 7 Eylül 2022 Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçe otobüslerini tek bir merkezde toplamak ve vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla “Başkent İlçeler Terminali” ile Yenimahalle toptancı hali içerisine inşa edilen yeni balık halinin yapım çalışmalarında sona yaklaştı.

Yapımına 22 Ekim 2021 tarihinde başlanan 25 araç kapasiteli ‘ilçe terminali’ ile Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde yer alan yaklaşık 10 bin metrekare arsa üzerine inşa edilen 14 dükkân ve 235 metrekare 1 soğuk hava deposundan oluşan yeni ‘balık hali’nin açılışı 7 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

BALIKÇI ESNAFI MODERN TESİSE KAVUŞUYOR

Balıkçı esnafı modern ve hijyenik yeni dükkânlarına kavuşmak için gün sayıyor. Toptancı Hali içerisinde yer alan ve 2021 yılının nisan ayında yıkılarak temmuz ayında yeniden inşa çalışmaları başlayan balık halinin toplam maliyeti 24 milyon 65 bin TL.

Yaklaşık 10 bin metrekare arsa üzerinde her biri 275 metrekareden oluşan, modern görünümlü, 2 katlı 14 adet dükkân, 235 metrekare 1 adet soğuk hava deposu, balıkların satış anına kadar taze kalabilmesi için kendi soğuk hava depoları ve 46 araçlık otopark alanı yer alıyor.

ANKARA’YA YAKIŞIR BİR TESİS OLDU”

Ankara Balıkçılar, Manavcılar ve Akvaryumcular Oda Başkanı Atilla Süslü, “Eskiden tüm esnaf barakalardaydık. Kendi imkânlarımızla birçok şeyi yapıyorduk. Burası yıkıldı yeniden yapıldı. Modern bir tesis hâline geldi. Esnaf taşınmaya başladı. Mansur Başkan’a çok teşekkür ediyorum bizi ter temiz bir tesise kavuşturdu. Dört dörtlük özenle yapılmış harika bir tesis oldu. Esnaf yeni hale kavuşacağı için çok mutlu” diye konuşurken, balıkçı hali esnafı yeni inşa edilen modern ve hijyenik tesisten duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: