”Göçmen deposuna döndük”

İYİ Parti, Türkiye’de kamuoyunda en çok tartışılan sorunlardan ve 2023’te seçim kampanyalarının en önemli unsurlarından biri olması beklenen “göçmen” sorunu konusundaki politikasını “Milli Göç Doktrini” başlığı altında açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin göçmen sorununu bölgedeki ve bölge dışındaki ülkelerle diyalog yoluyla çözeceğini belirtirken, Suriyeli sığınmacılar için “dönüş” tarihi de verdi.

Akşener ayrıca iktidarın politikaları nedeniyle Türkiye’nin “göçmen deposu” haline geldiğini söyledi.

Erdoğan’a yaptığı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşme çağrısını anımsatan Akşener, “ ‘Sinirini yenemiyorsan, ben Suriye’ye gidip Esad ile görüşmeye hazırım’ dedim. İktidar bizi duymazdan gelmeye, sorunu görmezden gelmeye devam etti. Birbiriyle çelişen yapay açıklamalarla milletimizi tedirgin etti. Artık takke düştü kel göründü” diye konuştu.

Hem Suriyeliler hem de kaçak olarak Türkiye’ye gelen diğer göçmenler meselesini bölge ülkeleri ve diğer ülkelerle diyalog kurarak çözeceklerini ve yeni göç dalgasını da önleyeceklerini belirten Akşener, Suriyeli sığınmacıların dönüşü için de net tarih verdi:

“1 Eylül 2026’da tüm Suriyeli sığınmacıları memleketlerine kavuşturmuş olacağız. İktidara gelişimizin ilk gününde atacağımız adımlar ve tedbirler hazır.”