Göz göre göre teröre destek…

Göz göre göre

teröre destek…

 

Necdet Buluz

 

Amerika’nın bahanesi IŞİD ile mücadele. Bu gerekçe gösterilerek göz göre göre yanı başımızdaki teör örgütü YPG/ PKK’ya destek veriliyor. Biz ise yapılan bu kalleşlik karşısında bir şey yapamıyoruz. ”Bir gece ansızın gelebiliriz “ise şu anda sadece sözde kalıyor.

 

PKK/ YPG’nin ana unsuru SDG’ye silah ve eğitim desteği veren Amerika kimseyi dinlemiyor. Terör örgütlerine kesintisiz hemen her türlü desteği sağlıyor.

 

Türkiye’nin tüm uyarı ve itirazlarına rağmen yanı başımızdaki teröristlere destek yağdıran Amerika dostluk ve müttefikliğe sığmayan adımları atmayı sürdürüyor.

 

Suriye’de YPG/PKK güçlerine destek vermeyi sürdüren ABD, önceki gün de Türkiye’nin Şırnak ilinin karşısındaki Derik vilayetinde PKK/YPG’nin ana unsuru oluşturduğu SDG’ye silahlı eğitim verdi. Tatbikatın Birleşik Ortak Görev Gücü’nün Twitter hesabından paylaşılması ve Fransız AFP ajansına servis edilmesi dikkat çekti. AFP’nin haberinde tatbikatın terör örgütü DEAŞ’a karşı yapıldığı belirtilirken, Twitter paylaşımında ise “Birlikte güçlü olduğumuzu gösteriyoruz! Derik’te ortak askeri eğitim düzenledik. Birlikte DEAŞ’ın yenilmesi, bölgesel barış ve istikrar konusunda kararlıyız” ifadeleri yer aldı.

ABD’nin 2023 savunma bütçesinde terör örgütü PKK/YPG için 183 milyon dolarlık bir fon ayrılırken, örgüt saflarına bu süre içinde 3500 yeni militan katılmasının hedeflendiği belirtilmişti.

Terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’de çok küçük bir alana sıkışması ve faaliyetlerinin kısıtlanmasına rağmen ABD’nin DEAŞ’la mücadele kapsamında PKK/YPG’ye olan desteği sürüyor.

Öte yandan önceki gece DEAŞ ve PKK/YPG militanları arasında çatışma çıktı. El Hol mülteci kampındaki gizli DEAŞ hücrelerinden kadın kıyafetleriyle kaçmaya çalışan yedi DEAŞ militanından biri ve iki PKK/YPG’li terörist çıkan çatışmada öldü.

Özetleyelim:

Konu beka sorunumuzdur. Yanı başımızdaki terör örgütlerine açıktan her türli desteği veren Amerika’ya karşı gerekenleri artık zaman kaybetmeden yerine getirmemiz gerekiyor. Yarınlar çok geç olabilir.