Atatürk Orman Çiftliği’nde yanlış karar istinaftan döndü

Atatürk Orman Çiftliği’nde yanlış karar istinaftan döndü, plan değişiklikleri iptal edildi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Atatürk Orman Çiftliği alanlarının özgürleştirilmesi için hukuksal mücadeleyi sonuna kadar sürdürüyor. Atatürk Orman Çiftliği alanlarındaki plan değişikliklerini titizlikle takip eden Mimarlar Odası Ankara Şubesi, hukuksal süreçlerinin de peşini bırakmıyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı, Gazi Mahallesi, 2098 ada 34 ve 50 sayılı parsellerin ve çevresinin kadastral sınırlara dönüştürülmesine yönelik 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar plana yapılan itirazın kabulü ile 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı hükümlerine plan hükmü eklenmesine ilişkin uygulama imar planı değişikliğinin iptali için dava açmıştı.

“Atatürk Orman Çiftliği için yanlış verilen kararların Fizan’da da olsa takipçisiyiz”         

Mimarlar Odası Ankara Şubesi davanın reddedilmesi üzerine istinafa başvurdu. Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi, de söz konusu plan değişikliğine ilişkin Ankara 6. İdare Mahkemesi’nce verilen kararı kaldırarak, dava konusu işlemin iptaline karar verdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,  kararı değerlendirerek, “Atatürk Orman Çiftliği alanlarını talan eden tüm plan değişikliklerini yargıya taşıdık ve taşımaya devam edeceğiz. Davanın reddedilmesi kararını istinafa taşıdık. Yanlış karar istinaftan döndü. Atatürk Orman Çiftliği mücadelesinde haklılığımızı bir kez daha kanıtlanmıştır. Atatürk Orman Çiftliği için yanlış verilen kararların Fizan’da da olsa takipçisiyiz ” diye konuştu.