YENİŞEHİR PAZARI İKİ YENİ PAZAR YERİNE TAŞINIYOR  

YENİŞEHİR PAZARI İKİ YENİ PAZAR YERİNE TAŞINIYOR  

Çankaya Belediyesi, pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlıkçılar için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Sağlıkçılar Anıt Parkı yapılacağından Yenişehir Pazarı’nın taşınacağını duyurdu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de iki yeni pazar yerinin açılacağının müjdesini vererek, “Cevizlidere ve Mustafa Kemal Mahallelerine 2 yeni pazaryeri açıyor; sebze-meyve esnafımızı bu pazarlara taşıyoruz. Sosyete pazarı da 100. Yıl İşçi Blokları Pazar Yerinde açılacak” dedi.

Çankaya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Çankayalılar. Ankara Büyükşehir Belediyemiz tarafından Sağlıkçılar Anıt Parkı yapılacağından, Yenişehir Pazarımız taşınacaktır. Sosyete pazarımız, 100. Yıl İşçi Blokları Pazar Yerinde, sebze ve meyve pazarımız ise Cevizlidere Yeni Pazar Yeri ile Mustafa Kemal Mahallesi Yeni Pazar Yerinde hizmet vermeye devam edecektir. Yeni pazar yerlerimizde iyi alışverişler dileriz.”

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI

Yenişehir Pazaryeri imar planında Büyükşehir Belediyemize ait park alanı olup, alana ABB tarafından Sağlıkçılar Parkı yapılacaktır. Bu nedenle pazarın taşınması gerekmiştir.
Bu kapsamda,

1. Cevizlidere ve Mustafa Kemal Mahallelerine yeni pazaryerleri yapılmış ve Yenişehir pazarındaki tüm sebze-meyve esnafımıza bu iki pazarda yer verilmiştir.

2. Sosyete pazarı 100. Yıl İşçi Blokları Pazarına taşınmış ve yine burada da tüm esnafımıza yeni yerleri verilmiştir.

3. Anlaşılacağı üzere tek bir esnaf dahi dışarıda bırakılmamış; kimse mağdur edilmemiştir.

4. Taşınma ve yeni açılan pazar yerlerinin belirlenmesi sürecinde Belediye Başkanımız Pazarcılar Odası Başkanı Recep Ayhan ile iki kez görüşmüş ve bu kararlar Oda’nın talepleri doğrultusunda birlikte alınmıştır.

Saygılarımızla.