Yine ölen öldüğüyle mı kalacak ?

Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında cuma akşamı meydana gelen patlama sonucu 41 işçi hayatını kaybetmesi akıllara 301 işcinin 2014 yılında  hayatını kaybetmesini getirirken akıllarda şu soru işareti kaldı;

Yine ölen öldüğüyle mı kalacak ?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasra’daki maden kazasında yürütülen çalışmaları yerinde incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Bu patlamanın nasıl yaşandığı varsa sorumlularının kimler olduğu yürütülecek idari ve adli soruşturma ile ortaya çıkacaktır” dedi.

SAYIŞTAY RAPORUNA RAĞMEN

 

Sayıştay’ın TTK 2019 Yılı Denetim Raporu’na göre, Amasra’daki maden ocağında patlamanın yaşandığı derinlikte ani gaz degajı ve grizu patlama riskinin arttığı konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın Twitter hesabı üzerinden paylaştığı Sayıştay’ın 2019 raporunda maden ocağındaki risk şu ifadelerle belirtildi:

“2019 yılında müessesenin dengelenmiş üretim derinliği -300 metre olmuştur. Bu derinleşme, ani gaz degajı ve grizu patlaması gibi ciddi kaza risklerinin artmasına neden olmaktadır. Çalışılan damarların tamamında gaz içeriklerinin yüksek olduğu, dolayısıyla degaj kapasitelerinin de yüksek olduğu, arıza zonlarında riskin daha da arttığı bilinmektedir. Bu neden müessese ocaklarında ilgili mevzuat hükümlerinin yanı sıra ‘Kurum Degaj Yönergesi’ hükümlerinin titizlikle uygulanması gerekmektedir.”