Basın Konseyinden Candan’ı hedef gösteren medyaya kınama ve uyarı

Basın Konseyi, Candan’ı hedef gösteren havuz medyasına kınama ve uyarı cezaları vermeye devam ediyor

Basın Konseyi Yüksek Kurulu, havuz medyasının TOGO Kuleleri’nin sahibi Sinan Aygün’ün şikâyetiyle başlatılan soruşturma sonucu memuriyetten hukuksuz şekilde ihraç edilen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a yönelik karalama kampanyasına ceza vermeye devam ediyor.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu,  daha önce Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a,  haber yoluyla hakaret eden ve iftira atan, gazetecilik meslek etiği ile basın meslek ilkelerini ayaklar altına alan Sabah ve Takvim gazetelerine kınama, Yeni Akit Gazetesi, A Haber ve ATV’ye ise uyarı cezası vermişti.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu,  Candan’a haber yoluyla hakaret eden yayınlar yapan Beyaz TV ve Yorumcusu Osman Gökçek hakkında kınama, Diriliş Postası Gazetesi ve Haber Müdürü Muhammet Şimşek hakkında kınama, beyazgazete.com İnternet Sitesi ve Sorumlu Müdürü Özlem Arıkan hakkında kınama, Haber 2000.Com İnternet Sitesi ve Genel Yayın Yönetmeni Göktürk Tunçtürk hakkında kınama; star.com.tr ve Yazarı Yakup Köse hakkında uyarı kararı, Pusula Gazetesi ve Yazarı Ali Rıza Tığ hakkında uyarı kararı, Trhaber.com İnternet Sitesi ve Haber Koordinatörü Mert Domaç hakkında uyarı kararı verdi.

Kararları değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Haberlerde hakaret ve iftira içeren, hedef gösteren ve asılsız ifadelerle hedef gösterildim. Meslek etiğini ayaklar altına alan, haber verme amacı taşımayan bu yayınların peşini bırakmadık.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin verdiği kamu mücadelesine gölge düşürmek isteyenlere en büyük cevap Basın Konseyi’nin verdiği kararlardır.  Şikâyetlerimizin sonucu, haklılığımızı bir kez daha ortaya koymuştur. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, tüm baskılara rağmen mücadeleye devam edeceğiz” dedi.