”CHP yakında başörtülü aday çıkarırsa şaşırmayın”

AK Parti Grup Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, başörütüsü konusunda hazırlanan anayasa değişiklik teklifine bugün son şeklinin verileceğini açıkladı.

Meclis’te gerekli çoğunluk sağlanamaması durumda referandum dahil tüm adımları atmaya hazır olduklarını da söyleyen Erdoğan, ”Biz, milletin hakemliğinden asla kaçmadık” dedi.

Tahıl koridorunun eskiden olduğu gibi yeniden açıldığını bildiren Erdoğan’ın konuşmasında başörtüsü konusu ile  ilgili şunları söyledi:

-Bizim kendilerine rağmen çözüme kavuşturduğumuz başörtüsü konusunu bir gece yarısı gündeme taşıdılar.

Biz CHP’nin bu oyununa, anayasa teklifimiz ile karşılık verdik. Bu ara başörtülü kadın kardeşlerimize rozet takma yarışına girdi. Yakında başörtülü aday çıkarırlarsa şaşmayın. Daha dün ikna odaları kuran, üniversitelerde başörtüsü yasağı koyan sizler değil miydiniz, bunları nasıl unutturacaksın? Bay Kemal biz bunları unutmayız.

Bütün bunlara rağmen, sıkıyorsa başörtüsü adayları koy bakalım. Görelim bakalım ne yapacaksın. Geçmişteki ağababalarınız başörtülü kadınları Meclis’ten kovdu.

TEKLİF BUGÜN MECLİS’E GELİYOR 

Hazırlıklarını tamamladığımız teklifimizi, Meclis’te bulunan arkadaşlarla ve partilerle görüşmeye başladılar. Ve bugün tamamlanacak görüşmelerin ardından teklifimizi, Meclis’e bugün sunacağız.

Bir daha açılmamak üzere milletimizin gündeminden çıkartma yanında muhalefet için de bir turnusol kağıdı olacağına inanıyorum.