“Kadınlarımız Üreten, yöneten olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Danışmanı Köse, “Kadınlarımız Üreten, yöneten olsun”

CHP Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, kadınların ekonomik hayatta yer almasının kendilerinin umutlarını arttırdığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Manisa’nın Soma ilçesine gitti. Köse, burada kadınlar tarafından kurulan kooperatif ve atölyeleri ziyaret ederek, kadınlarla görüştü.

Cumhuriyet’le beraber özgürleşen kadınların hayatın her alanında yer alması gerektiğini anlatan Köse, parti olarak en büyük hedeflerinden birisinin de bu olduğunu söyledi.

“ÜLKEYİ KADINLARI CİNAYETTEN KORUYAMAYANLAR YÖNETİYOR”

Köse, Türkiye’de herkes gibi kadın olmanın da zor olduğunu dile getirerek, “Maalesef kadını ikinci plana atmaya çalışan, onu sadece çocuk doğurma objesi olarak gören bir yönetim var. Kadınları koruyamayan bir anlayış hakim. Kadınlarımızı cinayetlerden koruyamayanlar, şu an maalesef ülkeyi yönetiyor.” dedi.

Fatma Köse, Soma’da gördüklerinin kendisini bir hayli mutlu ettiğini ifade ederek, “Gerçekten gördüklerim beni çok heyecanlandırdı ve umutlandırdı. Kadınlarımız bir araya gelip, çok güzel işler ortaya koymuşlar. Soma Emekçi Kadın Girişimi, Soma Önce Kadın Girişimi, Rota Anadolu El Sanatları kooperatifleri ve Soma Kadın Atölyesi ziyaretimizde umudumuz çoğaldı. Onlarca kadın hayatın içinde özgürleşmiş. Yolları açık olsun. Üreten yöneten olsun.” diye konuştu