Türkiye’de spor turizmi gelişiyor…

Türkiye’de spor turizmi

gelişiyor…

 

Necdet B.SİVASLI

 

Turizmde Türkiye, deniz, kum ve güneş konusuna damga vurdu. Bu yetmiyor. Sağlık turizmi başta olmak üzere spor turizminde de iddialı. Nitekim daha önce Avrupa’yı tercih eden Türk takımları şimdi kamp için Antalya ve benzeri turizm bölgelerini tercih ediyor. Dünyanın her yerinden de takımlar kamp için ülkemizi tercih ediyor.

 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Spor İhtisas ve Bisiklet Turizmi Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, deniz, kum, güneş dışında son dönemde gündeme gelmeye başlayan spor turizmi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Turizm kenti Antalya’da yurt içiden ve dışarıdan gelecek takımlara yönelik olarak 200 tane futbol sahası olduğunu belirten Yaşacan, Antalya ve Türkiye’nin önümüzdeki süreçte öneminin daha da artacağına dikkat çekti. Antalya’da spor turizminin geçmişinin 20 yıla dayandığını belirten Yaşacan, “Şuanda sadece Antalya bölgesinde FIFA standartlarında 200 tane futbol sahamız var. Kalite oranımız çok yüksek. Bu kadar futbol takımının gelmesinin başlıca nedenleri arasında lojistik olarak ve kış aylarında hava durumunun uygun olmasıdır. Antalya sadece futbol değil spor kamp merkezi oldu. Antalya’da her turlu spor dallarının tesisi var” ifadelerini kullandı.


Türkiye’nin sadece kışın değil, yazın da kamp yapmak isteyen takımların merkezi olduğunu vurgulayan Yaşacan’ın açıklamaları şöyle:

“En gelişmiş, en popüler yaz kamp alanlarımızın başında Erciyes geliyor. Türkiye hem futbolda hem de başka branşlarda dünya ile yarışacak konuma geldi. Isparta, Burdur’da bu kamp alanlarında bir atağa geçti. Yazın futbolda ve spor kamplarında Avusturya, İsviçre, Almanya, Hollanda ile yarışıyoruz. Yaz kamplarında artık Türk takımları Avrupa ülkelerine gitmeyecekler. Avrupa’da bulunan takımlar buraya gelecek. Antalya bu yıl kış kamp dönemini Katar’da düzenlenen dünya kupası dolayısı ile erken açtı” cümlelerine yer verdi. Antalya’da halen 10 milli takımın kamp yapıyor. Gabon, Kenya, Nijerya, Libya, Gine milli takımları burada bulunuyor. Katar’da Dünya Kupası’na katılmayan takımlar buraya geldi. İtalyan, İngiliz, Fransa ve Almanya takımları da gelmeye başladı. Her turlu branşta sporcu kafilesi şu anda Antalya’da kamp yapıyor. Turizm bakanlığımız bu konuda çok güzel çalışmalar yapıyor. Bisiklet turizmi daha bir öne çıkmaya başladı. Bisiklet sporcusu, golf sporundan daha iyidir. Bisiklet dostu otel olacak. Zengin ve nitelikli turistle buraya gelecek.”

YanıtlaYönlendir