”Gök kubbeyi başınıza yıkarız !”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, düzenlediği basın toplantısında belediyeye yönelik yürütülen terör soruşturması hakkında konuştu. Kendisinden önceki yönetimlerde işe alınan bazı kişiler hakkında “terör örgütü üyeliği” suçlamaları olduğunu savunan İmamoğlu, “O raporda sadece Ekrem İmamoğlu ve onun yöneticileri suçlanıyorsa, gök kubbeyi başınıza yıkarız. Herkese eşit muamele yapılmışsa tamam aksi takdirde AK Parti milletvekili adayı müfettiş, bu eksikliği yapmışsa bilerek ve isteyerek görevi ihmal suçu işlemiştir. Hesabını çatır çatır bakanıyla beraber öder” dedi.

”MAHKEMEYİ CİDDİYE ALMAMIŞ”

Öte yandan  Ekrem İmamoğlu‘na verilen cezanın gerekçesi açıklandı.

Yargılamayı yapan İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi geçtiğimiz hafta davaya ilişkin kararını açıklamış, İmamoğlu’na YSK üyelerine hakaret suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermişti.

Gerekçeli karar da İmamoğlu’nun “YARGILAMAYI CİDDİYE ALMADI”ğı belirtilerek şu görüşlere yer verildi.

İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne hakaret suçundan adli para cezası aldığı da hatırlatılan gerekçeli kararda, “sanığın geçmişi ile ilgili mahkememizde olumsuz bir kanaat oluşturmuş olup, mahkemenizde devam eden yargılama sürecinde 21 Eylül 2022 tarihli duruşmadan sonra basın mensuplarına devam eden davayla ilgili ‘olmaması gereken bir daha sürdürülüyor, boş işler bunlar’ şeklinde açıklaması, 11 Kasım 2022 tarihli duruşmadan sonra ‘şu mahkemeden utanç duyuyorum böyle bir yargılama olamaz, şaka gibi, trajikomik bir durum, beni zerre ilgilendirmiyor’ açıklamaları, yargılama sürecindeki davranışları ile mahkemece yapılan yargılamayı ciddiye almamış, bu olumsuz davranışlarından dolayı lehine indirim uygulanmıştır” denilerek cezada neden indirime gidilmediği de açıklandı.