Oktay:”Enflasyon düştü ! ”

TBMM Genel Kurulu’nda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmelere başlandı.

Genel Kurul’da 2023 yılı bütçesinin sunumunu yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Yılın ikinci yarısında aylık enflasyonun ilk yarısına göre düştüğü görülüyor”dedi.

 

Bugün açıklanan TÜİK verilerine göre ise Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE)  2022 yılı kasım ayında Yİ-ÜFE bir önceki aya göre yüzde 0,74, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 98,20, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 136,02 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 128,94 artış gösterdi.

“ERDOĞAN’A ELVEDA BÜTÇESİ

Fuat Oktay’ın ardından kürsüye çıkan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu bütçeye ilişkin yaptığı konuşmada eleştirilerini dile getirdi.

Dervişoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Faiz sebep enflasyon sonuçtur diyerek yüksek döviz kuru ve yüksek enflasyonla mileti nefes alamayacak duruma getiren bu iktidar, enflasyon sebep tutturulmayan bütçe ise sonuçtur diyor. Siz ne yaptığınızın farkında mısınız acaba?

Türkiye’yi belki idare ederler ama yönetemezler. Özellikle iktidar milletvekillerine sesleniyorum. Siz Saray bürokrasisinin noteri değilsiniz, TBMM’nin şerefli birer üyesisiniz. Buna göre hareket etme mesuliyetindesiniz.