”Türk futbolu geriye gitti”

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, yabancı kuralıyla ilgili, ” artık önümüzü görebilir istikrarlı bir modelin, model ne olacaksa olsun, hazırlanıp, açıklanıp ve en az 5 yıl boyunca devam etmesi.” dedi.

Yabancı oyuncu kuralıyla ilgili, kulüplerin  katıldığı  çalıştay dan sonra bir açıklama yapan  Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Türkiye’nin dünyada en çok yabancı oyuncu kuralını değiştiren ülke olduğunu  ve kuralın son 18 yılda 10 kere değiştiğini söyledi.

Son dönemlerde Türk futbolu bırakın yerinde durmayı, ilerlemeyi, geriye gitmiştir. Yapılacak çok iş var. Konular yıllardır birikiyor. Yavaş yavaş çözüp futbolu hak ettiği yere getirmeliyiz diyen Ali Koç şunları söyledi:

-“Yeni dönemde niteliklerin de göze alınması gündeme geldi. Bazı kulüpler diyor ki, ‘ne yerli ne yabancı, herkes kendi bütçesine göre yapsın.’ Çoğunluk öbür istikamette; nitelik olsun, milli takım oynama kriterleri gibi. Ama herkesin istisnasız hemfikir olduğu bir konu var; ne olacaksa olsun ama artı (+) konusu olmasın. Artı, hocalarımızı özellikle çok çok yoruyor maç esnalarında. Sayı inecekse kademeli inmesi, herkesin kendini ona göre programlayabilip yatırımlarını ona göre planlaması için kademeli şekilde, belli bir süre içinde olması gerektiği bu konulardan bir tanesi.”