Yılbaşı hediyesinde aslan payı çocukların olacak.

Erkekler Bu Yılbaşı da Noel Baba

Avantajix.com’un geleneksel anketine göre, yılbaşı hediyesinde aslan payı çocukların olacak.

Ağırlıklı olarak 100-250 TL’lik hediyeler tercih edilirken, bin liranın üzerindeki her 4 üründen 3’ü sevgiliye alınıyor.

Aralık ayında online alışverişler yılbaşı hediyesi alımlarıyla canlanırken, Avantajix.com’un geleneksel yılbaşı anketine göre, hediyede aslan payı çocukların olacak.

Anneler, bu yılbaşında kıl payıyla da olsa sevgiliyi geçerken,babalar Noel Baba gibi hediye dağıtmakla yetinecek.

500’e yakın sanal mağazadan alışveriş yapanlara nakit para ödeyen site Avantajix.com bu yıl da 25-45 yaş grubundaki çalışan üyelerinin bir bölümüne “Yılbaşında kime ne hediye alalacaklarını” sordu.

Tamamı yılbaşı için internet üzerinden en az bir kişiye hediye alan bini aşkın kişinin yanıtladığı ankette, annelerin yüzde 75’inin, babaların da yüzde 40’ının çocuklarına hediye alacağı belirlendi.

Evli erkeklerin yüzde 55’i, çocuklarının yanı sıra eşine de hediye alacağını belirtirken, kadınlarda bu oran yüzde 25’lere kadar düşüyor.

Bekar erkeklerin yüzde 50’si sevgilisine, yüzde 45’i anneye, yüzde 15’i ise kardeşine hediye alıyor. On erkekten sadece biri babaya hediye almayı aklına getiriyor.

Evli olmayan kadınlar ise hediye alımında anneye öncelik veriyor. Bekar kadınların yüzde 80’i anneye, yüzde 35’i erkek arkadaşına, yüzde 20’si kardeşine hediye aldığını belirtirken, babayı düşünen kız çocukların oranı da yüzde 20’de kalıyor.

HEDİYEDE TERCİH 100-250 TL’LİK ÜRÜNLER

Ankete katılanların yüzde 45’i 100-250 lira aralığındaki hediyeleri tercih ederken, yüzde 20’si her bir hediye için 250-500 lira arasında bütçe ayırıyor.

Hediye için 500-1000 lira arasında harcama yapacakların oranı yüzde 15 olurken, yüzde 13’ü 100 liranın altındaki, yüzde 7’si ise 1000 liranın üzerindeki hediyeleri tercih ediyor.

Bin liranın üzerinde fiyata satın alınan her 4 üründen 3’ü sevgiliye hediye edilirken, geri kalanları da eşler birbirlerine alıyor.

ÖNCELİK İHTİYAÇLARI KARŞILAMAK

“Hediye alırken kriteriniz nedir” sorusunu katılımcıların yüzde 65i “ihtiyacı olduğunu bildiğim bir ürünü almak”; yüzde 35’i de “istediğini-beğeneceğini düşündüğüm bir ürünü almak” olarak yanıtladı.

Ankette hediye olarak çocuklara kıyafet-oyuncak-okul malzemeleri, annelere küçük ev aletleri-parfüm, babalara tamir seti, kıyafet, kardeşlere kıyafet, sevgililere ise parfüm-takı alındığı öğrenildi.

Avantajix.com Dijital Pazarlama Direktörü Sevda Köseibiş,

bu yılki anketin en dikkat çeken kısmının, hediye alırken kriterlerin değişmesi olduğuna dikkati çekti. Köseibiş, “Ankette, hediye olarak çocuğun eskiyen okul çantasının yerine yenisinin alınması, zaten alınması gereken kışlık kıyafet, anneye küçük ev aleti, babaya tamir seti gibi ihtiyaç duyulan ürün alımlarının tercih edildiği görüldü. Geçtiğimiz yıllardaki anketlerde hediye alınırken bu kriter çok gerilerde kalırdı” dedi.

ARALIK’TA BEKLENTİ 190-200 MİLYON ADET İŞLEM

İnternetten banka ya da kredi kartıyla en fazla işlemin Kasım ve Aralık aylarında yapıldığını anımsatan Köseibiş,

şunları söyledi:

“Kasım, dünya genelinde kampanya ayı. Aralık ayı işlemlerinin büyük kısmını yılbaşı alışverişi oluşturuyor. Geçen yıl Aralık ayında internetten banka ya da kredi kartıyla 138 milyon adet işlem yapılmıştı. Bu yıl işlem adedinin 190-200 milyon arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Tüketici, artık online alışverişe alıştı ve oldukça bilinçlendi. Alışveriş karşılığı para iadesi yapan Avantajix.com benzeri sitelerin üye sayısı her geçen gün artıyor. Tüketici, sanal mağazalara doğrudan değil de Avantajix.com üzerinden girerse bu mağazalardan komisyon alıyoruz ve bu komisyonu alışveriş yapan kişiye ödüyoruz. Bu para bir indirim değil, direkt nakit para ödeniyor. Üründe bir indirim söz konusuysa tüketici ondan da yararlanıyor. Siteden 10 milyona yakın ürüne ulaşmak ve satın aldıkça nakit para kazanmak mümkün.”

  • Çankaya Gazetesi

    1984 yılında yayın hayatına başlayan ÇANKAYA GAZETESİ nin merkezi Ankara dır. Ender Yoldar' ın yönetiminde Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Milli ve Manevi değerlere bağlı bağımsız ve tarafsız bir gazetedir.

    Related Posts

    İKİ ELİNDE 10 MARİFET VAR

    İKİ ELİNDE 10 MARİFET VAR Arhavi’de yaşayan Sevgi Dindar ev hanımı olmasına rağmen 3 şiir kitabı ve 1 Roman yazarken saz çalması dikkatlerden kaçmadı. Haber:Necmettin Numanoğlu ARHAVİ-Gün geçmiyor ki memleketimizin…

    Türk-Japon İlişkilerinin 100.Yılı Ortak Kedi Sevgisiyle Taçlanıyor

    Türk-Japon İlişkilerinin 100.Yılı Ortak Kedi Sevgisiyle Taçlanıyor Kedilerin Ömrünü İki Katına Çıkarmayı Hedefleyen Devrimsel Ürün AIM30 Artık Türkiye’de!     2024 yılında Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının yüzüncü…

    Gözden Kaçırmayın

    ”Ahlaki Üstünlükte ,Psikolojik üstünlükte bizdedir”

    ”Ahlaki Üstünlükte ,Psikolojik üstünlükte bizdedir”

    “EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA”

    “EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA”

    ABB’DEN BAŞKENT’İN KALBİNE YENİ YAŞAM ALANI :“BAHÇELİHÂL”

    ABB’DEN BAŞKENT’İN KALBİNE YENİ YAŞAM ALANI :“BAHÇELİHÂL”

    “Ekonomide yaşanan ağır tahribat Erdoğan’ın şahsi eseridir”

    “Ekonomide yaşanan ağır tahribat Erdoğan’ın şahsi eseridir”

    Emekliler Bayrama yine ”Boynu Bükük” girecek !

    Emekliler Bayrama yine ”Boynu Bükük” girecek !

    ”Tüm sabotajlara rağmen süreçte 18. ayı geride bıraktık kritik eşiği aştık” 

    ”Tüm sabotajlara rağmen süreçte 18. ayı geride bıraktık kritik eşiği  aştık”