14 Mayıs ,Gençlere tuzak mı ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın ‘gençlerin oy kullanmasını istemediği’ için seçimleri 14 Mayıs’a çekiğini söyledi.

Ayni iddiayı CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik de dile getirdi.

Akşener, seçimlerin okul ve sınav dönemlerine denk geldiğine dikkat çekti.

Akşener, İYİ Parti‘nin bugünkü grup toplantısında bu tarihin gençlerin oy kullanmasının önüne geçilmesi için seçildiğini söyledi.

Akşener’in açıklamaları şöyle;

-Neden şimdi seçimlere az bir süre kala erken seçim kararı aldılar biliyor musunuz? Çünkü gençlerin oy kullanmasından korkuyorlar. Çünkü gençlerin onları sandığa gömeceğini biliyorlar.

*Okulların açık olduğu bir zamanda; hatta sınavların olduğu bir dönemde seçim yapmak demek, gençlere ‘Oy kullanmayın’ demektir.

*İktidar şunu çok iyi biliyor ki; gençlerin birçoğunun ikametgahı okuluyla aynı şehirde değil. Yani seçim için memleketlerine dönmek zorundalar. Üstelik birçoğunun oy kullanmak için memleketine gidip geri dönecek maddi durumları yok. Ne aileleri ne kendileri otobüs biletini bile karşılayacak güce sahip değil.

BELEDİYELER GENÇLER İÇİN GÖREVDE

Öte yandan CHP li Belediyelerinde bu konuda ortak bir karar alarak Gençlerin oylarını rahat kullanabilmeleri için oluşabilecek ulaşım sorununda yardımcı olacakları belirtildi.