2023 sezonunda 7 milyon Rus turist bekleniyor……

2023 sezonunda 7

milyon Rus turist

bekleniyor……

 

Necdet Buluz

 

Ukrayna savaşı Rus turistleri durduramadı.

Başta Antalya olmak üzere savaştan bu yana Türkiye’ye 3 milyona yakın Rus turist geldi. Halen gelişler devam ediyor. Ukrayna’dan gelen turist sayısının 1 milyonu aştığı ifade ediliyor. Ukraynalıların da ilk tercihi Antalya.

Rus turistlerin dışında spor kafileleri de soluğu Antalya’da alıyor.

Rusya ile Türkiye arasında uçuş mesafesinin kısa oluşu da Türkiye’ye akını destekliyor. Bir de hiç kuşkusuz vizesiz seyahat de nedenlerden biri.

Rus turistlerin vizesiz olarak seyahat ettikleri ülkelerin başında Türkiye’nin geldiği, 2023’te Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının 7 milyona ulaşabileceği belirtiliyor.

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, Türkiye, Mısır ve Tayland’ın Ruslar için en popüler vize gerektirmeyen ülkeler olmaya devam ettiğini söyledi.

GazetemRu’nun RIA Novosti’den aktardığı habere göre Gorin, Rus turistlerin birçok ülkeye vizesiz olarak tatile gidebildiğini belirtirken, “En popüler destinasyonlar ise Türkiye, Mısır ve Tayland” diye konuştu.

Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Gürcistan ve Sırbistan’ın özel giriş izni olmadan ziyaret edilebileceğini de sözlerine ekleyen RST Başkan Yardımcısı, ayrıca Maldivler, Endonezya, Vietnam, Küba, Dominik Cumhuriyeti ve Venezuela’ya seyahatlerin de popüler olduğunu vurguladı.

Gorin, Rusya’dan Türkiye’ye turist akışının 2023 yılında yaklaşık 7 milyon kişiye ulaşabileceğini söylerken, aynı zamanda, geçen yılın sonunda bu rakamın 5 milyon kişi civarında olduğuna dikkat çekti.

Bir de şu var:

Cepheye gitmek istemeyen genç Rusların da ilk durağı Türkiye, hali ile Antalya.

Bunun yanında yine 1 milyonunun üstünde Ukrayna’dan da turist gelebileceğne dikkat çekiliyor. Ukraynalıların da ilk tercihi Antalya oluyor.

Her ne kadar 7 milyon Rus turistten söz ediliyorsa da bu sayının 10 milyonu bulabileceğinden de söz ediliyor.

Öte yandan kasım ayında Türkiye’yi ziyaret eden Rus turist sayısında rekora ulaşıldığını vurgulayan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), “Rusya’nın farklı şehirlerinden Türkiye’ye uçuş imkanı ve alışılmadık sefer sayısı sayesinde aralık ayında en az 300 bin Rus turistin Türkiye’yi ziyaret etmesi beklenmekte, 2022 yılının tamamında ülkenin toplamda 5 milyon 300 bin Rus turisti ağırlayabileceği tahmin edilmektedir” denildi.

Özetleyelim:

Türkiye Rusya-Ukrayna savaşını turizmde kazanan taraf oldu. Bunun meyvelerini 2023 turizm sezonunda yaşayarak bizzat göreceğiz.