”Kimse Bay Kemal den daha fazla sabır beklemesin ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ”.İmamoğlu nu görevden alıp İstanbul ‘a kayyum atarlarsa kimse Bay Kemal den sabır beklemesin,Kayyım atarlarsa bunu terörizm olarak göreceğiz ve demokrasiye darbe olarak göreceğiz her türlü eyleme de hazırız dedi.

TUİK in enflasyonu düşük olarak açıklamasına da tepki göstererek memur ve emeklinin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz diyen Kılıçdaroğlu  Ankara da öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Seyit Ateş cinayetinin de bir an önce aydınlatılmasını bekliyoruz, dedi.

Kılıçdaroğlu’nun satır başları şöyle:

Bir yılı devirdik 2023’teyiz. Beklentilerimiz çok fazla, toplumun beklentileri de fazla. Yeni şeyler istiyoruz. Daha güzel bir Türkiye istiyoruz. İnsan haklarına saygı istiyoruz. Düşünce özgürlüğü istiyoruz.

6 lider birlikteyiz. Ülkemize huzur gelsin diye bir araya geldik. Kadın erkek ayrımı olmasın diye bir araya geldik. Geçmişin acılarını sarmaya çalıştık.

Bir politikacının alkıştan çok sağlıklı ve tutarlı eleştiriye ihtiyacı vardır. Demokrasi dediğiniz budur. Devlette liyakati yok ettiler. Rüşvet alanlar var. Rüşvetçilerden, uyuşturucu baronlarından, uyuşturucu çetelerinden bu ülkeyi 2023 seçimlerinden sonra temizleyeceğiz. Yeni bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Altı ayrı partiyiz doğru ama aynı felsefeden hareket ediyoruz demokrasi konusunda. Neyi, nasıl yapacağız biliyoruz. Sadece liderler değil onların altında ekipler çalışıyor, güzel şeyler yapacağız.

Yepyeni bir Türkiye, güzel bir Türkiye… Türkiye’yi yöneten kişi asla kapı kapı dilenci gibi dolaşmayacak. Eğer kul hakkına herkes saygı gösteriyorsa, kul hakkı yiyenleri iktidardan göndereceğiz. Yemeyen, dürüst, namuslu, adaletten yana olan insanları getireceğiz.

Terörün olmadığı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Biz bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız. Türkiye, bölgesinin en güçlü ülkesi olacak. Güçlü bir Türkiye inşa edeceğiz.

Halkın oylarıyla iktidar olduğumuzda halktan toplanan her kuruş verginin hesabını millete vermeyi şerefli ve onurlu bir görev olarak üstleneceğiz. Demokrasinin gelişmesinin temel faktörü “Benden toplanan vergiler nereye harcandı?” diye sormaktır. Bizim iktidarımızda bu soru sorulmasa dair biz her harcamanın hesabını millete vereceğiz.

2023’ten başlayarak açtığımız yeni sayfayla hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Evde huzurun evde kavganın olmadığı bir ev inşa edeceğiz.

Bu ülkenin hapishanelerinde haksız yere yatanlar var. Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Süleyman Demirtaş, Çiğdem Utku haksız yere yatıyor. Adaleti savunmazsanız siyaset yapmanın anlamı yoktur. Hiçbir haksızlığı mazur görmeyeceğiz.

15 Temmyuz’dan sonra yeni doğum yapmış kadın öğretmeni karakola almışlardı. Ben çocuğun anne sütüne ihtiyacı olduğunu çocuğun anneye teslim edilmesi gerektiğini söyledim. Beni teröristlere destek vermekle suçladılar. Sonunda benim dediğimi yaptılar. Çocuğu anneye teslim edildi.

Bütün bu haksızlıklar son bulacak. Bu ülkeye adaleti getireceğiz. Az kaldı geliyor gelmekte olan…

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

Bu ülkenin başkentinde bir suikast gerçekleşti. Genç bir babayı öldürdüler. Ülkücü hareketinin en değerli isimlerindendi. Ankara’nın göbeğinde katlettiler. Ailesi talep ettiler diye konu siyasallaşmasın diye susuyoruz. Sonucu bekliyoruz. Bu işten pis kokuların geldiğinin farkındayız. Bu ülkenin namuslu polisleri görevlerini yapsınlar diye sesimizi çıkarmıyoruz. Saray’dan tık yok. Tek kelime dahi etmiyor. Kendi evladına sahip çıkamıyor. Susarak bu işi geçiştiremezler. Biz CHP olarak buna izin vermeyiz. Adalet gerçekleşinceye kadar bu olayın takipçisi olacağız. Hiç kimse unutmasın Bay Kemal kafasına bir şeyi koyduysa mutlaka çözecektir.