Bahçeli:Ahbap çavuş ilişkileriyle yardım toplanması yanlıştır,

6 Şubatta 10 Viilayette meydana gelen Depremlerden bir hafta  sonra bölgeye gitmeye karar veren  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yardım kampanyalarıyla depremzedeler için seferber olan Ahbap ve Babala TV ekibini hedef aldı.

Bahçeli, Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ı da ‘devlet düşmanı’ ilan edip “TBMM’den yaka paça atmak devletin ve hukukun şeref ve güvenlik konusudur” dedi.

Grup konuşmasında Bahçeli“Milliyetçi Hareket Partisi nerede diye soranları ciddiye alıp cevap verecek değilim. Ancak yine de bir hatırlatma yapmadan geçmeyeceğim” deyip şunları söyledi:

Devlet nerede diyenlere de bir çift sözüm pek tabii vardır ve olması da doğaldır.

‘Deprem bölgesinde her şey var, sadece devlet yok’ diyen kanı bozuklar size söylüyorum; devlet baktığınız ve bastığınız her yerde tüm heybetiyle, tüm haysiyetiyle, tüm hükümranlığıyla havidir, hakimdir, hadimdir.

Felaketi fırsata çevirmek isteyen simsarlar görülmektedir.

Umudunu iktidarın yıpranmasına bağlayan izansızlar iş başındadır.

Menfaatperestler, sosyal medya gösterisi yapan haşaratlar, acılarımızı malzeme yapan ucuz reklam meraklısı aymazlar, tribüne oynayan asalaklar hepsi birden ortalığa üşüşmüştür.

Devleti bir kenara itip ahbap çavuş ilişkileriyle yardım toplanması, bu kapsamda paralel bir hat kurulması devletin inandırıcılığını bir nevi gölgelemektir, bizim nazarımızda da itibar edilmemesi gereken bir yanlıştır.

Yardım ve desteklerin AFAD aracılığıyla yapılması en doğru, en sağlıklı yoldur, kaldı ki beklentimiz ve çağrımız da budur.