Deprem spor kulüplerini de vurdu

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atakaş Hatayspor, Gaziantep FK, Spor Toto 1. Lig’den Yeni Malatyasporlu futbolcular deprem felaketini yaşadı.

Teknik Direktör Volkan Demirel ve Gökhan Zan Hatayın depremde çok büyük zarar gördüğünü ve çok acil yardım beklediklerini açıkladı.

Hatayspor’da Christian Atsu enkazdan yaralı olarak çıkarıldı. Sportif direktör Taner Savut hala enkaz altında. Takım özel uçakla Adana’dan İstanbul’a geldi.

Gaziantep FK takımı izinli olduğu için futbolcuların çoğu il dışındaydı, kentte bulunan az sayıda sporcu da şehirden ayrıldı.

Yeni Malatyaspor’da Çaykur Rizespor maçından sonra verilen izin dolayısıyla çok sayıda futbolcu depremde kentte bulunmazken, kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan enkaz altında kaldı. Ahmet Eyüp’ün dün cansız bedenine ulaşıldı.

Deprem bölgesinde yer alan TFF 2. Lig ekipleri Adıyaman Futbol Kulübü, Şanlıurfaspor, Amed Sportif Faaliyetler, Diyarbekirspor, İskenderunspor, TFF 3. Lig ekipleri Karaköprü Belediyespor, Entegre Solar Elazığspor, 23 Elazığ Futbol Kulübü, Yardımcıoğlu Sigorta Kahramanmaraşspor, Osmaniyespor FK, Malatya Arguvanspor deprem felaketinden etkilendi.

Kahramanmaraş İstiklal Spor’da birçok oyuncu enkaz altında kalırken, futbolculardan Taner Kahriman hayatını kaybetti.

İskenderunspor’da Başkan Hakan Bolat, sosyal medya hesabından kaleci antrenörü Uğur Kurt ve U19 oyuncusu Burak Duraltı’nın göçük altında olduğunu açıkladı.