Fenerbahçe isyanlarda

1-1 sona eren Adana Demirspor – Fenerbahçe maçındaki hakem yönetimi ve tartışmalı pozisyonlar konuşulmaya devam ediyor. Fenerbahçe Yönetimi, Ali Koç liderliğinde olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Toplantının sonlarında kulüpten ‘düdük asma’ paylaşımı gelirken Sarı-lacivertli yönetim toplantı sonrası TFF’ye gitme kararı aldı ve Riva’da toplantı yapıldı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Başkan Vekili Erol Bilecik, Genel Sekreter Burak Kızılhan ve yönetim kurulu üyeleri Ahmet Ketenci ile Özgür Özaktaç, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’daki merkezinde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya geldi.

Gerçekleştirilen görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Ali Koç, “Yarın Divan Kurulu toplantısı var. Orada detaylı açıklamaları yapacağız. Dün gece olanlar malumunuz. Nedenlerini, ne için rahatsız olduğumuzu ifade ettik. Sivasspor – Galatasaray maçında yaşananlar, dün Adana Demirspor – Fenerbahçe maçında yaşananlar Türk hakemlik müessesinin iflasıdır. Bunda artık tartışacak konu yok. Federasyonun çok farklı düşündüğünü sanmıyorum. Akıl akıldan üstündür. Herkes dün gece yaşananları gördü. Türk hakemleriyle bu işin gitmeyeceği apaçık ortada. Yabancı hakem konusuna en karşıyken, yabancı hakem denememiz lazım noktasına geldik. Şöyle bir öneride bulunduk. Federasyonumuz Dünya Kupası arasında en azından VAR’a yabancı hakem yapabilir miyiz diye irdeledi. Teknolojik olarak başka bir ülkeden bu hizmeti alabilir miyiz, sonuçta fiber optik ile gidiyor. Fiziken ne statta olması ne de Türkiye’de olması gerekmiyor. Ona da baktılar ama yaptıkları temaslarda arzu ettiğimiz çözümleri çıkartamadılar. Ama burada 15 hafta kalmışken, hadi bu haftada geçti. VAR’a yabancı hakem gelsin evet, lisan bariyeri var. Bizim FIFA’ya giden hakemlerimiz bile doğru düzgün İngilizce konuşamıyorlar, bırakın diğerlerini. Bizim inancımız, iddiamız, ısrarımız orta hakemin niyeti dünkü gibi bir niyet de olsa doğru bir VAR hakemliği. Teknoloji kullanılarak Türk futbolunun en adil şekilde yönetilmesine garanti sibobu olur diye düşünüyoruz. Bu kadar kısa sürede bunu yapabilirler mi, bilmiyoruz” Ancak bildiğim bir şey var ki Ali Palabıyık kariyeri boyunca en azından bizler yönetimdeyken bizim stadımıza bir daha giremez. Açık, net şekilde söyleyeyim. Kendisi sadece bizim maçımızda değil, şaibeli pek çok maçı var.diye konuştu.